Škoda Fit Půlmaraton absolvovalo 1200 běžců

Západočeská metropole hostila v neděli 12. září již šestý ročník závodu Škoda FIT Půlmaraton. Letošní ročník byl absolutně vyprodán a závodů se zúčastnilo dohromady přes 1200 běžců.

Jarní servisní akce AUTO CB

Další stovky návštěvníků si našly cestu na náměstí Republiky, kde závodníky výrazně podporovaly. Hlavní běh dne (půlmaraton) vyhrál v mužské kategorii s časem 1:14:48,13 Sebastian Vošvrda a v ženské kategorii Kateřina Houfková v čase 1:29:52,00. Sedmý ročník Škoda FIT Půlmaratonu proběhne v neděli 18. září 2022 a startovat se bude opět z náměstí Republiky.

„Absolutně vyprodané závody, to nás velmi mile překvapilo a jsme rádi, že si běžci užili závod v krásném počasí. Díky lepším podmínkám, oproti loňskému roku, mohli závodníci startovat hromadně, což přispělo k lepším běžeckým časům ve startovním poli. Děkujeme také všem partnerům, kteří akci podpořili i v této komplikované době,“ říká za pořadatele akce Milan Kosař, ředitel Korporátní komunikace a marketingu ze Škody Transportation.

Na náměstí Republiky odstartovaly závody v neděli již v 9 hodin dětskými běhy Zdravotní pojišťovny MVČR. Nejmenší závodníci absolvovali dle kategorie jedno až čtyři kolečka o délce od 320 do 1 280 metrů. V 11 hodin pak došlo ke startu Škoda FIT Půlmaratonu a štafety 4 x 5 km Pojišťovny VZP a také štafety 2 x 10 km Nutrend. Trať vedla přes centrum města, areálem Škodovky, Borským parkem a podél řeky Radbuzy zpět na náměstí. Poslední závod odstartoval v 11.15 a jednalo se o rodinný běh Konplan na trati o délce 2,5 km, kterého se mohly zúčastnit celé rodiny od nejmenších až po nejstarší. Ti, kteří se nezúčastnili běhů, si pak mohli vyzkoušet zábavné aktivity v rámci doplňkového programu na náměstí.

Výhru v půlmaratonu si připsali v mužské kategorii s časem 1:14:48,13 Sebastian Vošvrda a v ženské kategorii Kateřina Houfková v čase 1:29:52,00. Štafetový běh na 2 x 10 km ovládlo duo Sportisimo v čase 1:19:46,88 a štafetu 4 x 5 km pak čtveřice Runstein s časem 1:25:14,36.

Zapište si do kalendářů
Pořadatel akce hned zveřejnil i termín 7. ročníku. „Další Škoda FIT Půlmaraton jsme naplánovali na neděli 18. září 2022. Vše opět vypukne v srdci Plzně na náměstí Republiky. Začínáme pracovat na dalších vylepšeních závodů a těšíme se, že opět všechno proběhne za hezkého počasí a ve skvělé sportovní atmosféře jako v letošním roce. Jakmile spustíme registrace, tak zveřejníme informace na všech našich komunikačních linkách,“ doplňuje Milan Kosař.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka