ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI 135kW 4x4 je zárukou super zážitků z jízdy

Plzeňský autosalon AUTO CB, spol. s r.o. nám zapůjčil k otestování nový model ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI s výkonem 135kW, s automatickou převodovkou a pohonem 4x4. Byla to parádní jízda, která předčila naše očekávání!

Cílená propagace v Plzni

Super jízda, super zážitky!

Plzeňský autosalon AUTO CB, spol. s r.o.  nám zapůjčil k otestování nový model ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI s výkonem 135kW, s automatickou převodovkou a pohonem 4x4. Byla to parádní jízda, která předčila naše očekávání!

ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI 135kW 4x4 je velmi sympatický, výkonný a 100% výjimečný vůz. Tohle nadupané RS potěší nejenom milovníky rychlosti, dravosti a dynamické jízdy. Ptáte se, co ještě dokáže?  Všechno! Nebo téměř všechno. Je to rodinný vůz, praktický kombík, sportovní automobil s moderním designem a především spolehlivý vůz, který vás doveze, kam potřebujete a garantujeme vám, že si jízdu užijete jako nikdy před tím!

5 důvodů, proč vám ŠKODA Octavia RS udělá radost

1) Úžasný pocit z dynamické jízdy

Olala! To zrychlení nemá chybu! Otestovali jsme model ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI 4x4 s dieselovým motorem o výkonu 135 kW (184 k) se šestistupňovou automatickou převodovkou a výsledek testovací jízdy nás opravdu mile překvapil. Odezva na plynový penál je okamžitá, automatické řazení je plynulé bez jakéhokoliv zaváhání či prodlevy. A jak krásně sedí v zatáčkách!

Poznámka redakce: pokud si zvolíte benzinový motor ve spojení se šestistupňovou mechanickou převodovkou, tak nový vůz Octavia RS ve verzi kombi zrychlí z 0 na 100 km/h za pouhých 6,9 sekundy. Maximální rychlost je úžasných 244 km/h, což je o 5 km/h více než u vozu RS druhé generace. Vůz vybavený dieselovým motorem a šestistupňovou mechanickou převodovkou zrychlí z 0 na 100 km/h za 8,2 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 230 km/h. Vrcholem nabídky je provedení RS230 s benzínovým motorem o výkonu 169 kW (230 k), které zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 247 km/h.

2) Elegantní interiér s prvky RS

Interiér nového vozu ŠKODA Octavia Combi RS, který jsme testovali, obsahuje tyto elegantní a designové prvky v duchu RS:

  • sedadla řidiče a spolujezdce ve sportovní černé barvě s červeným prošíváním

  • sportovní volant potažený perforovanou kůží

  • řadicí páka a ruční brzda potaženy kůží

  • prahové lišty a kryty pedálů jsou z nerezové oceli

  • volant, řadicí páka, prahové lišty i sedadla zdobí logo RS

3) Sportovní design

Příjemný interiér jsme již zhodnotili a nyní se podíváme na exteriér. Již na první pohled objevíte v designu nového vozu ŠKODA Octavia Combi RS sportovní geny. Čím vás upoutá moderní příď vozu ŠKODA Octavia RS?

  • charakteristická maska chladiče s plaketou RS

  • výrazná voštinová mřížka otvoru pro přívod vzduchu

  • nový přední nárazník ve stylu RS

  • mlhové světlomety a bi-xenonové světlomety s LED denním svícením (součást standardní výbavy)

4) Moderní bezpečnostní systémy

ŠKODA Octavia RS nabízí celou řadu moderních bezpečnostních prvků a systémů:

  • Front Assist a automatické brzdění - Poznejte svého dalšího strážného anděla. Ten společně s vámi sleduje, co se děje před vozidlem, a může vás tak upozornit na blížící se nebezpečí. Je schopen sám zabrzdit a tím zabránit případné nehodě nebo alespoň zmírnit její následky.

  • Lane Assist - Asistent pro udržování vozu v jízdním pruhu sleduje cestu před vámi. Pokud zjistí, že neúmyslně vyjíždíte ze svého pruhu, informuje vás o situaci a aktivně zasáhne, aby udržel váš vůz v daném jízdním pruhu a tím zabránil možné nehodě.

  • Multikolizní brzda - Představte si, že po kolizi s ochranným zábradlím se váš vůz odrazí zpět do jízdního pruhu, kde se může srazit s přijíždějícím vozidlem... S multikolizní brzdou se této možnosti již nemusíte obávat.

  • Crew Protect Assist - Proaktivní systém ochrany cestujících na předních sedadlech koordinuje palubní systémy tak, aby minimalizoval následky kritických dopravních situací. Systém monitoruje chování vozu, a pokud zjistí, že hrozí potenciální riziko, připraví prostor řidiče a spolujezdce na blížící se kolizi.

  • Driver Alert - Nechte si od svého vozu poradit - vidí věci objektivněji než vy. Asistent bdělosti řidiče vás včas upozorňuje na zvyšující se únavu a tím vám pomáhá zabránit vzniku možných nebezpečných situací.

  • Airbagy - Úkolem airbagů je zabránit kontaktu těla cestujících s pevnými součástmi vozu. ŠKODA Octavia RS může být vybavena až devíti airbagy.

5) Komfortní jízda každý den

ŠKODA Octavia RS vám nabízí pohodlí a radost z jízdy také díky těmto systémům:

  • Light Assist - Tento asistenční systém automaticky obstarává přepínání tlumených a dálkových světel podle aktuální dopravní situace a zvyšuje tak bezpečnost či komfort noční jízdy.

  • Automatic Parking Assist - Škrábance na zadní části vozu jsou již minulostí! Podélné i příčné parkování vám ani vašemu vozu již nebude dělat vrásky. S pomocí tohoto systému zvládnete i svůj nejméně oblíbený parkovací manévr překvapivě snadno.

  • Rozpoznávání dopravních značek - Chtěli byste mít neustále informace o omezení rychlosti a jiném dopravním značení? Nový vůz Octavia Combi RS s tímto systémem včas rozpozná dopravní značky a zobrazí je na displeji před vámi.

  • KESSY - Otvírání a zavírání dveří, startování a vypínání motoru, to vše bez použití klíče? Tento komfort vám poskytuje systém KESSY.

  • Adaptive Cruise Control - Tempomat, který udržuje nastavenou rychlost, je velmi užitečnou výbavou na dlouhých trasách. Adaptivní tempomat je zároveň schopen se automaticky přizpůsobit rychlosti vozidla před vámi a udržovat stále stejný odstup.

  • Elektricky ovládané panoramatické střešní okno - Elektricky ovládané panoramatické střešní okno pouští do vašeho vozu slunce, mnoho světla a čerstvého vzduchu. Při jízdě budete mít pocit větší volnosti a lepší kontakt s okolím.

  • Sound System Canton - Systém ozvučení Canton, se zvukem nastaveným přesně na míru vozu, vám poskytne vysokou kvalitu přehrávání vaší oblíbené hudby.

  • Rádia a navigační systémy - Nová generace "infotainment" systémů s komfortním ovládáním vám usnadní život. Nabízíme vám přístroje s dotykovou obrazovkou, možností Bluetooth i příjmu ditigálního vysílání.

Co se nám při testování vozu ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI 135kW 4x4 nejvíce líbilo?

  1. Spárování s mobilem pomocí bluetooth proběhlo do 2 minut. Ověřeno.

  2. Po vypnutí motoru se objeví upozornění "Nezapomeňte v autě mobilní telefon.".

  3. Ovládání vozu hlasem v češtině.

  4. Sklopení zadních sedadel pomocí stisknutí páčky v kufru.

  5. Automatické zavření kufru.

  6. Vyhřívané přední sklo, vyhřívané sedačky.

  7. Navigace na středovém panelu je chytře doplněna ještě jedním menším informačním panelem mezi budíky. Řidič má při přímém pohledu všechny důležité informace pohodlně k dispozici.

  8. Zvuk motoru a výkon. Režim Sport nemá chybu.

  9. Automobil krásně sedí v zatáčkách.

  10. Ohromná síla a zrychlení na rovině či do kopce. Okamžitá akcelerace, úžasně rychlá odezva na stlačení plynového pedálu.

  11. Komfortní automatická převodovka, na kterou si snadno a rychle zvyknete.

  12. Učinný, praktický, větší rejd.

  13. Sportovní volant, červeně prošívané sedačky s motivem RS,červeně prošívaná řadící páka.

Zaujala vás ŠKODA Octavia RS? Kontaktujte plzeňský autosalon AUTO CB!

AUTO CB, spol. s r.o.

Nepomucká 487/119
326 00 PLZEŇ

Telefon: 377 666 666
Email: autocb@autocb.cz
Web: www.autocb.cz

Facebook: Auto CB Plzeň

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka