Škodaland se otevírá návštěvníkům v plném rozsahu!

Městský obvod Plzeň 3 reaguje na další rozvolňování vládních opatření a od pondělí 25. května otevírá multifunkční areál Škodaland v Českém údolí v plném rozsahu.

Cílená propagace v Plzni

K dispozici bude již i půjčovna loděk, šlapadel a sportovních potřeb. Návštěvníci bohužel nebudou moci využívat prostor koupacího jezírka, které bylo bez větších oprav v provozu téměř 9 let, a je tedy nyní nutné provést nezbytné opravy a úpravy pro jeho další bezvadné fungování. Předpokládaný termín otevření jezírka je polovina června.

„Jsem moc rád, že opět můžeme obnovit provoz areálu pro všechny sportovní nadšence, ale i pro ostatní, kteří navštěvují náš areál třeba jen kvůli procházkám. Od počátku letošního roku, kdy správu Škodalandu převzalo oddělení investic, se s kolegy intenzivně věnujeme vylepšení stavu celého areálu, za což jim patří velký dík. Mimo probíhající opravu jezírka, již proběhly opravy venkovních WC, oplocení a mobiliáře, výměna hodin na hlavní budově a dále připravujeme nový informační systém. U oprav jezírka děláme samozřejmě vše pro to, abychom termín dokončení co možná nejvíce zkrátili a mohli tak pro milovníky koupání zahájit letošní sezonu co nejdříve.“, informuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Momentálně je jezírko vypuštěné a je speciální technikou odsát „kačírek“, ve kterém byla velká vrstva nečistot, které zhoršovaly kvalitu vody. Vzhledem k technickému řešení nebylo ani možné z kačírku tyto nečistoty odstranit. A právě z tohoto důvodu se „kačírek“ na dno už nevrátí. Po důkladném vyčištění bude probíhat generální oprava těsnící fólie, úprava kanálů, kterými odtéká voda do filtrace, úprava vstupu z pláže i mola a prodloužení chodníku od pokladny k jezírku. Tato opatření zajistí co možná nejlepší kvalitu vody a vyšší komfort i bezpečnost návštěvníků. Děkujeme tímto návštěvníkům areálu za pochopení a věříme, že naši snahu o celkové vylepšení stavu jistě ocení.

„Na zdokonalování areálu neustále intenzivně pracujeme, a tak se návštěvníci také mohou těšit na nové herní prvky včetně krásného hradu pro děti a rekonstruované beachvolejbalové hřiště. Věřím, že všechny tyto úpravy tento oblíbený areál občanům ještě více zatraktivní, aby se vždy rádi vraceli k aktivnímu odpočinku právě sem“ dodává David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka