Škola, která dokáže rozhýbat děti

Po dvouleté vynucené covidové pauze uspořádala 22. základní škola Na Dlouhých v Plzni-Doubravce opět Sportovní den pro veřejnost.

Jarní servisní akce AUTO CB

Skvělé počasí přilákalo stovky sportujících, a zejména děti si společné sportovní aktivity s rodiči užily naplno. Byl to super den se sportem, kdy si děti mohly s rodiči vyzkoušet společně různé sportovní disciplíny jako například běh, skoky, gymnastiku, florbal či basketbal.

22. ZŠ v Doubravce je otevřená sportu naplno, disponuje moderním multisportovním areálem s krásnými kulisami Špitálského lesa, v rámci Centra sportu AŠSK nabízí mnoho aktivit pod vedením zkušených trenérů pro děti nejen z Doubravky. „Jsme rádi, že máme tak velké hřiště. Žáci nám během covidové doby trochu zlenivěli, tak nás těší, že teď můžeme využívat krásný areál naplno,“ říká ředitelka školy Božena Světlíková.

Specialitou 22. ZŠ je, že sportovní areál je po vyučování zdarma otevřený pro veřejnost. „Všechny školy nenabízejí svá sportoviště veřejnosti. My ano, a je to i naše povinnost vzhledem k faktu, že jsme získali na modernizaci areálu dotaci. Areál je otevřený veřejnosti každý všední den od 15. do 19. hodiny, máme zde správce, který zdarma zapůjčí návštěvníkům i vybavení jako například míče na fotbal nebo basketbal, rakety a míčky na tenis a podobně,“ uvádí ředitelka Božena Světlíková. „Mnozí žáci zůstávají na hřišti po vyučování, v podvečer zde vídám děti s rodiči, jak společně sportují. Mám i ohlasy od dospělých návštěvníků, že na náš okruh chodí běhat.

Škola nabízí i třídy s rozšířenou výukou tělesné výchovy a Centrum sportu při 22. ZŠ provozuje kroužky street dance, tenisu, florbalu, atletiky, míčových her a bojových umění
. Nabídka kroužků se obměňuje podle zájmu žáků.

Komerční sdělení. Zdroj foto a text: inzerent

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka