Školám zřizovaným krajem bylo rozděleno téměř 90 milionů z EU

Ve 34. výzvě Regionálního operačního programu regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad uspělo se svými projekty 24 středních škol zřizovaných Plzeňským krajem.

Cílená propagace v Plzni

„S požadavkem na kvalitní vzdělávání úzce souvisí i stav školských objektů a jejich vybavenost. Jsem rád, že nemalá částka z Evropské unie přispěje ke zkvalitnění vybavení jednotlivých škol rovnoměrně na území celého kraje,“ říká náměstek hejtmana pro oblasti školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček.

Výzva z července roku 2014 byla zaměřena na rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství. Školy a školská zařízení, která uspěla, si tak mohou pořídit nové či modernizovat stávající vybavení vedoucí k vyšší efektivitě výuky (např. vybavení a modernizace tříd, IT infrastruktura, tělocvičny, hřiště, jazykové a další jinak specializované učebny, dílny).  

Projekty za více jak 105 mil. korun jsou z 85 % financovány z Evropské unie, 15 % uhradí Plzeňský kraj. Realizace všech podpořených projektů by měla být ukončena do 30. 7. 2015.

„Jedná se o předposlední výzvu v rámci Regionálního operačního programu, do kterého se podávali žádosti od roku 2007,“ vysvětluje Ivo Grüner, předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje. A dodává: „Nástupcem sedmi regionálních operačních programů je Integrovaný regionální operační program.“ 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.01.2015 12:09



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka