Školka v Doudlevcích otevřela jednu třídu pro předškolní děti navíc

Rada města Plzně schválila navýšení kapacity mateřské školy Benešovy základní školy a mateřské školy v Plzni – Doudlevcích, a to od začátku září 2021.

Jarní servisní akce AUTO CB

Otevřela se navíc jedna třída pro děti předškolního věku a děti s odkladem povinné školní docházky. Navýšení bylo možné po vyjádření Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje.

„V mateřské škole v Doudlevcích mohlo od září nastoupit více dětí. Vznikla zde jedna třída. Kapacita se navýšila z původních 44 dětí na 65. Zároveň se navýšila kapacita školní jídelny dané základní a mateřské školy z 518 na 550 stravovaných,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

„Zázemí pro novou třídu mateřské školy je umístěno v přízemí budovy základní školy, kde se nachází pouze jedna třída prvního stupně základní školy. Vstup pro děti z mateřinky je zajištěn samostatným vchodem. Děti budou mít k dispozici šatnu, denní místnost, jídelnu a hygienické zařízení. Denní místnost pro děti bude zřízena z původní učebny. Na přesnídávky, obědy a dopolední svačiny budou děti docházet do školní jídelny. Ve třídě tedy bude umístěno 21 dětí předškolního věku a děti s odkladem povinné školní docházky a budou se moci takto přirozeně seznamovat s prostředím základní školy, kam budou za rok nastupovat. Drobné stavební úpravy pro otevření nové třídy zajistilo vedení školy z provozních prostředků a jsem moc ráda, že se tím podařilo navýšit kapacity MŠ v rámci celého obvodu, kde je to velice potřebné,“ doplnila radní Lucie Kantorová.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka