Školní areál v plzeňské Sokolovské ulici se stane bezbariérovým, projekt získal dotaci

Město Plzeň uspělo s žádostí na odstranění bariér ve svém školním areálu na adrese Sokolovská 54, kterou má už 13 let ve výpůjčce Gymnázium Františka Křižíka a slouží i Základní umělecké škole a 46. mateřské škole.

Cílená propagace v Plzni

Z Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy České republiky získá dotaci ve výši téměř 1,18 milionu korun na přístavbu výtahu a zajištění bezbariérovosti. Přijetí dotace odsouhlasila Rada města Plzně, schválit ji ještě musí zastupitelé. Celkové náklady projektu jsou zhruba 2,36 milionu korun. 

„Tento projekt je dalším z řady, kterým chceme přispět k bezbariérovosti veřejných budov. Kromě přístavby výtahu u jižní obvodové stěny objektu a úprav elektroinstalace budou stavebně upravena také čtyři sociální zařízení pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. V rámci dotace bude zřízen i přístup v podobě nízké rampy do hlavního vstupu školy,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Správcem nemovitosti je Obytná zóna Sylván, stavba bude dokončena nejpozději v únoru 2017. 

Žádost město podalo do podzimní výzvy Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období 2016 – 2025, jenž má umožnit realizaci komplexních bezbariérových tras ve městech, obcích a dopravní infrastruktuře. Škola v žádosti o pomoc s vybudováním výtahu uvádí, že v Plzni dosud není žádné bezbariérové gymnázium. Gymnázium Františka Křižíka se integraci handicapovaných studentů dlouhodobě věnuje, ve škole pracují dva asistenti pedagogů. V případě vybudování bezbariérového přístupu je vedení školy připraveno vytvořit stipendijní fond a umožnit bezplatné studium zdravotně postiženým žákům a studentům. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka