Skvrňanští hasiči se mohou těšit na lepší a větší zbrojnici

Celých dvacet let čekají dobrovolní hasiči ze Skvrňan na lepší zázemí. Současná hasičská zbrojnice už jim prostorově dávno nestačí, navíc vyžaduje minimálně celou řadu oprav.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nyní mají důvod k oslavě. Rekonstrukce a rozšíření staré hasičárny začne v květnu. 

Rekonstrukce vyřeší nejen nedostatek místa pro umístění a údržbu techniky, ale také technickou zastaralost budovy. Dojde k rozšíření garážových stání, dílenských prostor a sanací suterénu vznikne zcela nový šatnový blok včetně sociálního zázemí a prostoru pro kondiční cvičení. 

„Všichni dobrovolní hasiči jsou obrovskou pomocí a přínosem pro celé město Plzeň jeho obyvatele. Naše skvrňanská jednotka je zařazena v kategorii JPO 3, tedy se jedná o větší jednotku, na kterou jsou kladené přísnější nároky a která dlouhodobě funguje na dobré úrovni, proto jim chceme zajistit důstojné zázemí a lepší podmínky pro jejich činnost. Myslím, že si to skutečně zaslouží,“ míní starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Skvrňany rekonstrukci samozřejmě vítá. „Už se tam prostě nevejdeme, prostory jsou nedostačující a zastaralé. Nemáme se pořádně ani kde převléknout, takže se na větší a modernější zázemí velmi těšíme,“ prozradil velitel jednotky Vlastimil Malina. Od rekonstrukce si hasiči slibují i větší zájem nových členů, některé mladé dobrovolné hasiče totiž současný stav dokázal odradit.

I po dobu rekonstrukce budou skvrňanští hasiči stále akce schopní, přesunou se do náhradních prozatímních prostor. „My tu činnost nemůžeme zastavit, to ani nejde,“ vysvětluje Malina. 

V tomto týdnu podepsal 1. místostarosta Pavel Šrámek za třetí městský obvod smlouvu s firmou, která bude stavební práce provádět. „Stavba a přestavba vyjde na zhruba dvacet milionů korun s tím, že 7,5 milionu uhradí dotace,“ uvedl Pavel Šrámek. 

„Pro nás je každá takováto rekonstrukce výzvou a následně příjemným pocitem po dokončení,“ říká Alena Vašatová ze společnosti AVS STAV.

Stavba by měla být hotova v podzimních měsících letošního roku. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka