Slepá ulice u 31. základní školy bude ráno bez aut. Kvůli bezpečnosti dětí

Do zhruba stometrového úseku Komenského ulice, konkrétně pod 31. základní školou, již nebudou moci zajíždět auta, a to ve dnech školního vyučování v době od 7 do 8 hodin. Zákaz vjezdu zde začne platit od 1. června.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Důvodem pro umístění zákazové značky je především zvýšení bezpečnosti žáků, kteří ráno míří do školy.

„Ta ulice je slepá a ráno zde často vzniká nepřehledná situace, když rodiče vozí své děti do školy. Mnozí je totiž vezou přímo až ke vchodu do družiny a z té úzké uličky pak couvají nebo se otáčejí, a to klidně na chodníku, kudy chodí další děti. Považuji to za velice nebezpečné,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová. Obvod z toho důvodu otevřel jednání se Správou veřejného statku města Plzně, která návrh projednala s Policií ČR a magistrátním odborem dopravy, jenž místní úpravu provozu ve školních dnech stanovil.

„Jedná se o místo v bezprostřední blízkosti školy, kde se pohybuje velké množství dětí. Jejich bezpečnost je na prvním místě, i proto nám opatření přijde logické,“ řekl k tomu náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule.

Rodiče, kteří jedou autem, tak nyní zastaví již v ulici Elišky Krásnohorské, odkud děti dojdou stometrový úsek k družině pěšky.

Jak bylo zmíněno, opatření začne platit 1. června a na jeho dodržování bude zpočátku dohlížet městská policie.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka