Slevomat pomáhal plzeňské sbírce Díky dětem

Pro mnohé z nás se staly nejrůznější slevové portály oblíbenou součástí života, kde hledáme inspiraci například na dárky či zážitky pro sebe či své přátele.

Jarní servisní akce AUTO CB

Součástí jednoho z nejznámějších, Slevomatu, je také možnost pomáhat.
„Když jsme dostali nabídku zapojit se na jeden měsíc do tohoto projektu, překvapilo nás to. Vůbec jsme nevěděli, že portál takovou možnost nabízí,“ říká Alena Kozáková z Nadace 700 let města Plzně garanta sbírky Díky dětem, která v Plzni pomáhá sociálně a zdravotně znevýhodněným dětem. Portál nabízí vždy několik projektů, z nichž si zájemce může vybrat a zakoupit si voucher. 100% částky pak putuje na vybraný účel.

Pro Díky dětem mohli dárci přispět na terapeutické pomůcky pro děti s poruchami autistického spektra, které navštěvují sdružení ProCit a speciální výživu pro pacienty  po onkologické léčbě. Za jeden měsíc se podařilo díky Slevomatu získat krásných 44.800,- Kč.

"Jsme velice šťastní, že jsme byli součástí projektu - na Slevomatu se podařilo vybrat pro Občanské sdružení ProCit, z.s. krásných 40 350 Kč. Tyto finanční prostředky použijeme na pořízení senzorických pomůcek pro naše klienty, děti s poruchou autistického spektra. Tento rok byl pro naší organizaci velice náročný, a proto si vážíme jakékoliv podpory, a té od veřejnosti dvojnásobně.  Je vidět, že lidé mají velké srdce a myslí i na potřebné," uvedla ředitelka sdružení ProCit Irena Vítovcová.

„V roce 2020 se nám podařilo i přes nepříznivou situaci, kdy se mohlo konat jen velmi málo akcí na pomoc Díky dětem podpořit Dětský domov Domino, ZŠ a MŠ při fakultní nemocnici Plzeň, Spolek neslyšících Plzeň, Občanské sdružení ProCit, Matyáše J. a organizaci Zdravotní klaun. Věříme, že v roce 2021 se situace zlepší a my se opět bude moci potkávat na akcích pro Díky dětem. V tuto chvíli stále přijímáme žádosti na rok 2021 a to až do 15. ledna 2021,“ doplňuje Alena Kozáková. Vše o Díky dětem, včetně formuláře žádosti. na www.dikydetem.cz.

Speciální výukový program Mentio pomáhá Natálce v dětském domově Domino v Plzni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.12.2020 17:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka