Složky záchranného systému v neděli cvičily na Berounce a Klabavě

V neděli 10. července 2016 v podvečer se na řekách Berounka a Klabava všechny základní složky IZS, město Rokycany společně s vybranými obcemi Strašice, Dobřív, Hrádek Kamenný Újezd, Břasy a Bušovice zúčastnily taktického cvičení, které mělo za úkol prověřit jejich připravenost na povodně.

Cílená propagace v Plzni

Podél Klabavy od Strašic až po Rokycany řešili krizové štáby a povodňové komise evakuaci osob ze zatopených oblastí, jejich náhradní ubytování a poskytnutí  základních životních potřeb.

Na Berounce si složky IZS  zasahovaly v souvislosti s povodní od Spáleného mlýna přes přívoz v Nadrybech, elektrárnu v Darové až po jez ve Třímanech. V uvedených lokalitách hasiči společně s policií ČR nacvičovali záchranu osob z vody pomocí vrtulníku. Dalším z úkolů, který museli záchranáři splnit, byla evakuace dětského letního tábora. Do bezpečí základní školy v Břasích-Stupně museli dostat bez mála 120 dětí.   

Cvičení si kladlo za cíl procvičit schopnost spolupráce složek IZS při povodních a evakuaci jak mezi sebou, tak i s dalšími zapojenými subjekty na úseku krizového řízení.


 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka