Snímky plzeňského rodáka Josefa Adlta zdobí Smetanovy sady

Fotografie sportovců jako například hokejisty Martina Straky či desetibojaře Romana Šebrleho jsou od pondělí 4. dubna k vidění ve Smetanových sadech před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Vytvořil je plzeňský rodák Josef Adlt, který fotí například fitness kulturistiku, hokejisty, ale i zpěváky a umělce. Součástí výstavních panelů jsou i snímky držitelů Ceny Thálie za balet Ivony Jeličové a Richarda Ševčíka. Výstava, kterou uspořádal Odbor prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně, potrvá do 1. května. 

„Jsem velmi rád a šťastný, že se tuto výstavu podařila uskutečnit s jedním z nejlepších světových fotografů. Je to jedna z forem, kde lidé mohou vidět, že sport lze propojit s kulturou a uměním,“ uvedl Michal Dvořák, radní města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu, jenž je i jednou z portrétovaných osobností. Výstavu zahájil spolu s autorem. 

„Snímky jsou výběrem nejvýznamnějších a nejzajímavějších osobností a modelů, které jsem měl tu čest fotografovat. Jako malý kluk jsem se nechával inspirovat fotografiemi a příběhy slavných sportovců, které mě ujišťovaly v tom, že vysněného cíle lze dosáhnout pouze dlouhodobým poctivým tréninkem, nezlomnou vůlí a nekonečnou vytrvalostí. A to platí ve sportu i v životě,“ prozradil autor výstavy Josef Adlt.

Se sportem začal Josef Adlt již v žákovském věku, věnoval se fotbalu, od 16 let pak kulturistice. V ní několikrát zvítězil na mistrovství republiky, jako reprezentant v roce 1994 obsadil na mistrovství světa 11. místo v kategorii nad 90 kilogramů. Fotografem se stal takřka přes noc, když se v roce 1993 objevily jedny z jeho prvních snímků na stránkách časopisů Muscle&Fitness, Svět kulturistiky a Sport Revue. O rok později se jeho fotografie ocitly i na titulních stranách časopisů a knih. Vystavoval pouze v roce 1998, když ho newyorské Museum of Modern Art požádalo o roční zapůjčení jedné fotografie. Fotografování se naplno věnuje od roku 2008. Další výstava zdobila až v roce 2013 interiéry kavárny Západočeského muzea v Plzni.

Na výstavních panelech jsou také k vidění například fotografie házenkářů Filipa Jíchy a Radka Motlíka, fotbalistů Pavla Horvátha a Pavla Nedvěda, tenistky Barbory Strýcové, cyklisty Františka Raboně nebo jachtaře Davida Křížka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka