Solní ulice v centru Plzně získala novou podobu

Město Plzeň opravilo tramvajovou trať, chodníky i vozovku v Solní ulici v centru Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rekonstrukce byla nezbytná z důvodu špatného stavu tramvajového tělesa. Opravy si vyžádaly rozsáhlou výluku tramvají na lince 1 i 2, a to v období od začátku července do poloviny září. Následně zhotovitel dokončil vozovku a chodníky. Správa veřejného statku města Plzně převzala od zhotovitele dokončenou Solní ulici v pátek 30. října 2020.

„V Solní ulici jsme zrekonstruovali tramvajovou trať a zároveň byly vyměněny také inženýrské sítě, tedy vodovod, kanalizace a plynovod. V polovině září jsme pustili do Solní tramvaje. Poté do konce října zhotovitel předláždil vozovku i chodníky. Celkové náklady na opravu Solní činí 41,7 milionu korun včetně DPH,“ popsal rekonstrukci náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Plzeň zrekonstruovala tramvajovou trať v celé délce Solní ulice, od křižovatky s náměstím Republiky po křižovatku Solní x sady Pětatřicátníků. V konstrukci tramvajové trati město nově použilo místo velkoplošných panelů pevnou jízdní dráhu s pružným upevněním na plastových podkladnicích. „Namísto svršku z betonových panelů je dlážděný kryt kolejí, čímž dochází k vizuálnímu sjednocení povrchů tramvajové trati a vozovky. Pro zhotovení hmatných prvků pro nevidomé a slabozraké město použilo přírodní žulovou dlažbu,“ doplnila technická náměstkyně Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku města Plzně, která rekonstrukci zajišťovala.

Zhotovitelem opravy Solní ulice je STRABAG Rail a. s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.11.2020 14:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka