Songfest.cz přivítá ve čtvrtek v Plzni rok Psa hudbou

Loučíme se s rokem Kohouta a vlády se dle čínské astrologie ujme Pes. Interkulturní festival Songfest.cz na tuto událost každoročně upozorňuje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po středečním Hradci Králové druhá zastávka koncertního turné roku Psa následuje 15. února v Plzni, dále 21. února v Jablonci nad Nisou a série vyvrcholí v pátek 23. února v Praze.

Čtyři města a čtyři unikátní, nejen hudební zážitky - tak bude vypadat letošní Songfest.cz. Úvodní večer ve středu 14. února se v divadle Drak v Hradci Králové představí mladá nevidomá zpěvačka a klavíristka Ráchel Skleničková, která loni okouzlila mimo jiné publikum Pražského Jara. Spolu s ní vystoupí houslistka Anna Mlinariková.

Návštěvníky v plzeňském Domě hudby přivítá zpěvačka Ridina Ahmedová s basistou Petrem Tichým s  projektem Hlas kontra Bas. Toto jedinečné spojení ženského hlasu a akustického kontrabasu si kromě nadšených reakcí publika vysloužilo i nominaci na cenu Anděl. Eurocentrum v Jablonci nad Nisou rozezní alikvotní sbor Spektrum s Karlem Kekešim a ženské pěvecké seskupení Dobrovyly.

Songfest.cz vyvrcholí slavnostním koncertem roku Psa v Paláci Akropolis v Praze. Zpěvačka a zakladatelka Songfestu Feng-yűn Song přivítá celou řadu hostů: korejskou tanečnici z USA Peggy Choy, Vladimíra Václavka, Vesnu Cáceres, Andyho Seidla, Pavla Půtu, Pavla Macáka, Jaroslava Kořána, Petra Tichého, dívčí sbor C maj a taneční skupinu indonéských tanců Kintari. Slavnostní večer bude moderovat Martin Zbrožek.

Vstupenky je možné zakoupit online nebo na pokladnách kterékoliv z festivalových scén a předprodejní cena je přívětivá – pohybuje se od 200 do 250 Kč. Více informací a předprodej na www.songfest.cz.

Dramaturgyní, průvodkyní jednotlivých večerů i jedinečnou zpěvačkou je čínská umělkyně Feng-yűn Song, která do Čech každoročně přináší ryzí tradice nejen z rodné Číny a svoji tvorbou i dramaturgickou kreativitou staví intimní, leč o to pevnější mosty mezi kulturami i jednotlivými lidmi. Songfest.cz založila v roce 2008 v rámci Feng-yűn Song o.s. a pod jejím vedením tak vstupuje do druhé dekády. Jak v minulých letech, tak i letos platí, že každý z večerů je jedinečný, neopakovatelný svou atmosférou i programem.  „Hudbě a lidskému hlasu je dáno být klíčem k porozumění a pochopení mezi lidmi, národy i kulturami,“ říká Feng-yűn Song, a dodává: „Myslím, že v dnešní zvláštní a nejisté době tato vlastnost hudby získává stále více na významu.“


Songfest 2018

14. 2. středa – Hradec Králové / Divadlo Drak
Songfest.cz 2018 – Vítání roku Psa
Premiérový autorský koncert nevidomé klavíristky a zpěvačky Ráchel Skleničkové v doprovodu  Anny Mlinarikové / housle
Festivalovým večerem provází zpěvačka Feng-yűn Song

15. 2. čtvrtek  – Plzeň / Dům hudby
Songfest.cz 2018 – Vítání roku Psa
Unikátní koncert HLAS kontra BAS
Ridina Ahmedová, Petr Tichý
Festivalovým večerem provází zpěvačka Feng-yűn Song

21. 2. středa – Jablonec nad Nisou / Eurocentrum
Songfest.cz 2018 – Vítání roku Psa
Alikvotní koncert
Alikvotní sbor Spektrum, Karel Kekeši
Ženské pěvecké seskupení Dobrovyly
Festivalovým večerem provází zpěvačka Feng-yűn Song

23. 2. pátek – Praha / Palác Akropolis
Songfest.cz 2018 – Vítání roku Psa
Slavnostní koncert roku Psa – část první: Hudební hostina; část druhá: Otevřená scéna
Feng-yűn Song a hosté:
Vladimír Václavek, Vesna Cáceres, Pavel Půta, Andy Seidl, Pavel Macák, Jaroslav Kořán, Petr Tichý, dívčí sbor C maj, Peggy Choy (KR), Kintari (CZ, ID)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka