Sparťan, který napadl fanouška Viktorky, je trestně stíhán

Muž, který v listopadu loňského roku po ukončení fotbalového utkání mezi plzeňskou Viktorkou a pražskou Spartou napadl viktoriánského fandu, je trestně stíhán.

Jarní servisní akce AUTO CB

Doručením usnesení o zahájení trestního stíhání ukončili plzeňští policisté prověřování incidentu, který se odehrál dne 1. listopadu loňského roku v jednom baru v centru Plzně. V půl jedenácté večer po ukončení fotbalového zápasu, který se ten den odehrál v Doosan Aréně mezi fotbalovými mužstvy FC Viktoria Plzeň a pražskou Spartou, do předmětného podniku vstoupil 41letý muž z Plzně, který ihned poté, co vešel dovnitř, pronesl radostný výkřik: ,,Viktorie Plzeň!".

To se dotklo stejně starého  muže, který již v té době seděl uvnitř baru, a který příchozímu ihned začal vulgárně nadávat a vyhrožovat smrtí. Ten vida negativní reakci na jeho veselé zvolání odešel pro uklidnění situace do zadní části baru, aby byl co nejdál o agresivního muže. Když však po chvíli přistoupil k baru, aby si objednal pití, tentýž host, který mu předtím nevybíravě spílal, začal vulgarismy a vyhrůžky opakovat. Slovní útok nakonec přerostl ve fyzické napadení, kdy poškozeného pachatel několikrát udeřil otevřenou dlaní do obličeje a jednou jej kopl do nohy. Incident se naštěstí obešel bez zranění i škod na majetku.

 V průběhu šetření události bylo navíc zjištěno, že obviněný byl v minulosti již jednou pravomocně za podobné jednání odsouzen. Nyní mu za přečin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a přečin výtržnictví hrozí až tříletý trest odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka