Špekáčky a miniburgery nejen na čarodějnice. Tipy klatovských drůbežářů

Konec dubna se nese vždy v duchu pálení čarodějnic. Ale proč se taková tradice drží a odkud se vzala? Původ má nejspíše v Německu, kde lidé na svou ochranu pálili čarodějnice na dobře vyvýšených místech.

Jarní servisní akce AUTO CB

V dnešní době je to především ale příjemný den, kdy si zajdete na kulturní akce pořádané v místě bydliště, dáte si u stánku dobrou klobásu, pivo nebo cukrovou vatu. Společně s dětmi pak vyčkáváte na večer a těšíte se na zapálení vatry. Nebo si můžete užít volný čas s rodinou a přáteli doma při dobrém jídle a pití. Zapojte i děti a nechte je připravit si vlastní špekáček nebo špíz. Právě děti ocení odlehčené kuřecí varianty, které nabízí Drůbežářský závod Klatovy.

Grilování se stalo už tradiční společenskou událostí. A pohltí všechny s nástupem teplého počasí. Jednak proto, že připravit jídlo na grilu je velmi jednoduché a rychlé, a protože na grilu je možné ogrilovat prakticky cokoli. Nejčastěji se griluje naložené maso, klobásky, špízy, hamburgery nebo třeba i zelenina a ovoce. Pokud si ale s přípravou nechcete dělat starosti, tak vyzkoušejte například Kuřecí špízy se špekem nebo Kuřecí špízy s klobásou od Drůbežářského závodu Klatovy. Pochutnáte si nejen vy, ale i celá rodina.

Všechny děti milují opékání špekáčků nad ohněm. Potěšte tak malé strávníky a připravte jim odlehčenou variantu – kuřecí špekáčky. Kuřecí maso je lehce stravitelné a u nejmenších populární. Děti určitě nepohrdnou ani malými burgery, které rychle a jednoduše připravíte společně z kuřecího mletého masa.

Vyzkoušejte jednoduchý recept od Drůbežářského závodu Klatovy a pak už si jen užívejte přítomnost svých blízkých.

1) Kuřecí mini burgery

Příprava: 30 min
Počet porcí: 4

Ingredience:

500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
Hrst čerstvé petrželky
Sůl
Pepř
Okurka hadovka
Červená cibule
2 rajčata

Plnotučná hořčice
Bazalkové pesto
Hlávkový salát na ozdobu

1/ Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odležet v lednici.

2/ Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm.

3/ Grilujte je na vysoký žár do zhnědnutí. Na gril dejte také na chvíli na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem.

4/ Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete hořčicí a bazalkovým pestem.

5/ Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku. Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu.



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka