Špičácká zimní sezona tento víkend vrcholí Jízdou přes louži

V průměru půl metru sněhu leží na sjezdovkách šumavského Ski&Bike Špičák. V horních partiích od cca 1000 metrů nad mořem v minulých dnech i přes den bylo pod nulou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sjezdovky tak podle výškového profilu nabízely ještě zimní lyžování, v nižších partiích pak typické jarní na firnu.

„Lyžuje se opět bez jakýchkoliv front a o víkendu ještě přepravu posílíme o vlek Zalomený. Tento týden u nás vrcholí hlavní část sezony. Mimo aktivní sportování tak přináší sobotní program v areálu i divácky nejoblíbenější zimní akci – Jízdou přes louži,“ podotýká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Lyžovat se tady ještě bude ale i v dalších březnových týdnech. 

Kromě lyžujících otužilců u louže (podrobnosti níže) se v sobotu 11. března od 10 hodin v areálu ukáží nejnovější auta různých značek s pohonem všech čtyř kol. Veřejnost si je může vyzkoušet při testovacích jízdách.  
    
Další aktuální info (včetně záběrů z kamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.


Březnové smočení ve špičácké louži, díl třináctý

Kdo se nevykoupe, vítězí. To je absolutní neměnné pravidlo špičácké „Jízdy přes louži“, tj. 20 metrů dlouhý a zhruba 1,5 metru hluboký bazén. Vyřazovací sjezd, kde o poraženém nerozhodne horší čas, ale březnová koupel ve vodě z horského potoka, přináší vždy finále zimní sezony ve Ski&Bike Špičák.    

Letošní třináctý ročník startuje v 15,30 hodin (přihlášky už od 14 hodin přímo u louže) v prostoru kiosku U Sekyrek. Jako vždy se jedou tři kategorie – lyže, snowboard a speciály. Jedinou podmínkou je dosažení věku 15 let. Startovné stejně jako divácké vstupné se neplatí. 

Louže bude u dojezdu sjezdovky číslo 2 U Zalomeného, kousek od nástupu na lanovku (u věže rozhodčích) vyhloubena už v pátek 10. března. Do sobotního odpoledne se napustí až po okraj vodou. „ Prosvištět po hladině nebo zasvištět do opravdové horské koupele se pokusí zhruba padesátka aktérů,“ říká za pořadatele ze Ski&Bike Špičák Radek Vaniš. Po každém kole se zkracuje délka nájezdu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka