Špičák čtvrtkem ukončil sezonu, byla výborná

Oproti nedělnímu plánovanému ukončení stávající zimní sezony se na šumavském Špičáku lyžovalo naposledy už ve čtvrtek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jihovýchodně situované svahy, celodenní jarní slunce a teploty i přes 10 stupňů Celsia urychlily rozhodnutí o posledním dni sezony 2021/22, kdy bude areál otevřen pro veřejnost.

„Sníh nám mizí doslova před očima, další tři dny by byla loterie, proto jsme rozhodli konec jedné z nejúspěšnějších zimních sezon od roku 2005/06, kdy jsme spustili lanovku, uspíšit. Původně jsme chtěli jet až do neděle 27.března. Mrzí nás to, ale prostě to kvůli počasí nejde,“ omlouval za rychlejší finále ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Velmi podařenou zimní sezonu 2021/22 odstartovali na Špičáku 10.prosince 2021. Oželeli šest dnů na začátku ledna, kdy kvůli prudkému oteplení a přívalovým dešťům museli provoz přerušit. Přesto trvala 99 dnů a návštěvnost přesáhla 105 000 lyžařů. A byť o jediný den nepadla všemi lyžařskými areály vzhlížená magická stovka provozních dnů, patřila mezi čtyři nejúspěšnější od prosince 2005, kdy se ve Ski&Bike Špičák poprvé rozjela čtyřsedačková lanovka.

I původně plánovaný konec na 27.března 2022 byl dřívějšího data než v jiných letech. V areálu totiž musí do začátku dubna dokončit přípravy na zahájení dlouho očekávané investice, jíž je nová restaurace pro 250 lidí a další zázemí areálu (nové prostory pro lyžařskou školu, servis a půjčovnu vybavení). Právě v pondělí 4.dubna začne demolice starých objektů, které se musí vyklidit. Restaurace a další pracovní prostory mají být dokončeny a pro veřejnost otevřeny už na konci tohoto roku (se startem nové zimní sezony).     

Jediným větším negativem právě skončené zimy byl nedostatek instruktorů v lyžařské škole. Jinak by v areálu obsloužili více zájemců o výuku lyžování/snowboardingu zhruba tak o třetinu. Lidé už chybí bohužel i tady. A to i přesto, že instruktorům, většinou studentům, ve středisku nabízí 350 korun na hodinu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka