Špičák přes oblevu jede, pochodně se na Silvestra nerozsvítí

I přes středeční oteplení a déšť se zatím na šumavském Špičáku lyžuje na všech dosud otevřených sjezdovkách. Počasí ale lyžařům stále moc nepřeje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve středu pršelo skoro celý den, ve čtvrtek ráno sice přestalo, ale ochladit by se mělo až v novém roce 2022, takže ani do tohoto víkendu nelze počítat se zlepšením. „Na sjezdovkách, kde se lyžuje, máme pořád okolo 50 cm technického sněhu, který přeci jenom lépe drží konzistenci i v teplotách nad nulou. Ale samozřejmě je těžký a mokrý, takže s tím musí lyžaři počítat,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

Přitom první dny po Vánocích tady byly skvělé podmínky a odpovídala tomu i návštěvnost. Hlavně 26.a 27.12. tady lyžovalo okolo 1500 lidí, pak šly počty vzhledem k deštivému počasí logicky dolů. „Doporučujeme sledovat web nebo další naše info kanály na sociálních sítích, kde promptně oznámíme případná dílčí omezení, když by nás počasí k nim donutilo“ uvádí V.Kasík. 

Kvůli koronavirovým omezením byl zrušen i předsilvestrovský a silvestrovský program v areálu. Horská služba již informovala o tom, že se 31.12. nepojede sjezd pochodní na nejprudší české sjezdovce Šance. Areál pak zrušil jeho dětskou obdobu – jízdu s lampiony na Spodní Šanci, která se v minulosti konala vždy 30.prosince.

Starosti kromě počasí přidělávají zaměstnancům areálu navíc ještě skialpinisté, kteří tu každý rok hazardují s vlastním životem, když sjíždí sjezdovky potmě v době, kdy se upravují. „Rolby se na prudkých svazích přivazují ocelovým lanem, které člověk při rychlé jízdě na lyžích, byť s čelovkou, prostě nemá šanci zaregistrovat. Prosíme je o to každý rok. Upozorňujeme je, že takový střet může být pro ně fatální, ale je to marné, je marné, je to marné…,“ dodal Kasík.        

Ve Ski&Bike Špičák se aktuálně lyžuje na sjezdovce č. 3 – Slalomové (červená), č.1 - Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka