Špičák zahajuje sezonu. S novou restaurací

V sobotu 6. května zahajuje největší horský areál v Plzeňském kraji – Ski&Bike Špičák, letošní letní sezonu. Úvodní tři dny prodlouženého májového víkendu mohou návštěvníci střediska využít jízdu lanovkou na vrchol Špičáku k rozhledně a zpět.

Cílená propagace v Plzni

Dále všechny trasy bikeparku včetně půjčovny kol a dalšího vybavení či zdejší bikovou školu – Gravity academy. Premiérově se také hned v sobotu 6.5. přímo u nástupu na lanovku otevře nová horská restaurace U lanovky pro celkem 250 hostů (včetně venkovní zahrádky).

Provozní doba lanové dráhy začíná v období 6.-31.5. v 10 hodin a končí v 16 hodin. Až do půlky června se musí areál podřídit ochraně zdejší přírody. Může mít tak pro veřejnost otevřeno jen o víkendech a státních svátcích. Každodenní letní provoz pak potrvá jako každoročně od 15.června do 15.září, potom do konce října zase jen o víkendech a svátcích.

„V bikeparku nabídneme 1,5 kilometru nové trasy. Její další části budou postupně přibývat během sezóny. Navazuje na další tratě a má charakter nízké obtížnosti (modrá), takže je vhodná především pro začátečníky a rodiny s dětmi. Zábavnou jízdu si zde ale užijí i zkušení cyklisté,“ představuje jednu z letošních novinek pro cyklisty/bikery Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák. Pravidelnou údržbou pak prošly i ostatní části bikeparku.

„Letos vstupujeme do letní sezony zhruba o 6 týdnů dříve než loni, kdy nás zdrželo bourání starých objektů, na jejichž místě v sobotu 6. května slavnostně otevřeme novou horskou restauraci U lanovky. Pro nás je to v nabídce služeb pro návštěvníky-ať letní turisty, cyklisty či bikery nebo v zimě pro lyžaře, obrovský posun kupředu,“ říká k letošnímu létu ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

„Po 50 předchozích letech provozu, kdy tady na Špičáku začaly fungovat vleky a postavily se chaty Blaženka (1972) a Hanička (1974), nebudeme konečně postrádat svoje moderní gastrozařízení. Věřím, že pozvedne úroveň gastronomie nejen u nás v areálu, ale i na celém Železnorudsku,“ dodává k významnému milníku a nejvýznamnější investici za posledních 18 let (od stavby čtyřsedačkové lanovky v roce 2005) V.Kasík.

Nová horská restaurace alpského střihu s 250 místy (z toho cca 100 uvnitř, zbytek na přilehlé terase) se po svém otevření stane kapacitně největší v Železné Rudě a okolí. Je součástí celkové investice ve výši cca 86 milionů korun (včetně vybavení) do víceúčelové budovy, kde vzniklo mj. i 7 bytů (dokončují se), jejichž prodej slouží k financování celého projektu. Od zimní sezony 2022/23, konkrétně od prosince 2022, zde již funguje nová půjčovna lyží a veškerého lyžařského vybavení, úschovna, skiservis a administrativní zázemí pro vedení a zaměstnance střediska.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doplňující informace k nové restauraci U lanovky a chatám Blaženka, Hanička:

Ski&Bike Špičák ji pronajal dnes již letitému provozovateli gastroslužeb v chatách Hanička a Blaženka Otakaru Stráskému (jeho společnostem). Nový personál restaurace včetně kuchařů a nabídka sortimentu je tak v jeho režii.

Restaurace U lanovky bude mít na začátku letní sezony otevřeno ve dnech provozu areálu/lanové dráhy v čase od 7,30 do 18,00 hodin. V příloze zasíláme její aktuální foto – zatím bez hostů.

Obě výše jmenované chaty budou zatím sloužit pro ubytování návštěvníků areálu. V chatě Blaženka navíc zůstává bar s terasou a také kiosek se stanem před ní bude též nadále poskytovat občerstvení. Chata Hanička je pak v majetku TJ Špičák. Její další využití bude tak na rozhodnutí této organizace.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka