Společná veselice na nádvoří Plzeňského Prazdroje

Nádvoří Plzeňského Prazdroje bude v sobotu 17. ledna ukázkou české pivovarské kultury. V rámci slavnostního otevření Plzně jako Evropského hlavního města kultury pro rok 2015 představí pivovar originální pivovarská řemesla nebo pozve na atraktivní prohlídky návštěvnické trasy s ochutnávkou piva. V provozu bude také speciální pivovarská pošta, díky které mohou návštěvníci zdarma poslat pohlednici s pozvánkou do pivovaru svým známým po Čechách i ve světě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po pěti letech příprav se vsobotu 17. ledna otevře Plzeň světu jako oficiální Evropské hlavní město kultury. Návštěvníci západočeské metropole se mohou těšit na jedinečné umělecké zážitky a neopakovatelnou atmosféru. Do programu se zapojí také Plzeňský Prazdroj a pivo Pilsner Urquell, jeden ze symbolů města a šiřitel dobrého jména města Plzeň po celém světě. Na nádvoří pivovaru budou ve slavnostní den už od 11:00 kvidění původní a stále živá pivovarská řemesla, a to zpod rukou místní bednářské party. Ta je jedinou skupinou aktivně zachovávající autentickou práci sdubovými sudy ve střední Evropě. Více o tradiční a neměnné výrobě originálního piva Pilsner Urquell prozradí i prohlídky pivovaru, které nedávno uvedly řadu novinek a budou dostupné po celý den vněkolika jazycích.

Právě pivovarský vůz povede i jeden ze čtyř slavnostních průvodů, jež budou odpoledne procházet městem jako ukázka toho nejlepšího, co Plzeň nabízí. Průvod včele sformanským koňským povozem vyrazí v16:00 zulice U Prazdroje. Starší obchodní sládek Václav Berka narazí přímo na povozu 170litrový sud ležáku Pilsner Urquell a spolu sdalšími obchodními sládky zněj bude čepovat pivo. Pivovarskou družinu vprůvodu doplní samozřejmě i zaměstnanci pivovaru a všichni společně dorazí na náměstí Republiky, kde se setkají sdalšími třemi slavnostními průvody vyslanými zjiných částí města. Jejich společné shromáždění tady završí doposud největší český videomapping a dlouho očekávané rozeznění nových zvonů vkatedrále sv. Bartoloměje v18:00.

U příležitosti zahájení programu Plzeň EHMK 2015 bude vpivovaru otevřena také speciální pivovarská pošta. Návštěvníci si budou moci vybrat pohlednici s pozvánkou knávštěvě Plzně a Plzeňský Prazdroj všechny pozvánky zdarma rozešle adresátům po Čechách i do světa. „Skrze pohlednice mohou lidé vyjádřit nejen přání či pozdrav svým nejbližším, ale hlavně pozvat své známé zcelé republiky nebo i zahraničí do Plzně na pivo a na skvělý kulturní program,“ vysvětluje Tomáš Raboch, vedoucí oddělení rozvoje cestovního ruchu vPlzeňském Prazdroji.

Doprovodný program na nádvoří pivovaru a ve velkokapacitním pivním stanu připraveném pro veřejnost od 11 hodin ještě doplní české zabíjačkové hody, atmosféru dokreslí folklorní hudba plzeňského lidového souboru Mladina. Vprůběhu dne vystoupí také orchestr Péro za Kloboukem, Divadlo Studna, artisté Nového Cirkusu či pětičlenná plzeňská skupina Estela Fuego. Jedním zhlavních center dění zahajovacího dne Evropského hlavního města kultury vPlzni bude i pivovarská restaurace Na Spilce. U plzeňského piva se zde sejdou organizační týmy změst, jež nabyla titul Evropského hlavního města kultury vminulosti.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.01.2015 12:02




5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka