Společně k cíli s hasiči

Komu budou hasiči pomáhat tentokrát? Pojďme si dát do těla pro Terezku a Honzíka!

Cílená propagace v Plzni

Kamarádi, kolegové, běžci, jezdci na kole a všichni co rádi pomáháte druhým :)...

Od 1.6.2022 do 16.7.2022 se můžete registrovat na další VIRTUÁLNÍ SKC, které bude pro malou Terezku a malého Honzíka. Registrace je opět na webových stránkách www.skc.hasiciostrov.cz . Jelikož se dne 16.7.2022 koná SKC i klasickým způsobem, tak jako tomu bylo v předešlých letech, je možnost pro zájemce kromě medaile, která je v ceně registrace, tak i objednání funkčního trička s logem a názvem akce v hodnotě 250,-. Pokud by někdo měl zájem o tričko, prosím napište velikost trička do zprávy pro pořadatele. Tričko bude odesláno společně s medailí po skončení celé akce. Zatím je možnost objednání trička pouze do 3.7.2022, kdy musí být i připsána platba na uvedený účet. (jedná se s dodavatelem o prodloužení doby výroby triček pro virtuální účastníky).

Web: www.skc.hasiciostrov.cz
FB:
https://www.facebook.com/…ici
Instagram:
https://www.instagram.com/…=cs


PŘÍBĚH HONZÍKA

Těhotenství Honzíkovo maminky probíhalo naprosto v pořádku a oba rodiče se moc těšili až přijde den D a uvidí svého chlapečka.

Bohužel po protahovaném porodu, který trval 22 hodin, musel být Honzík dvakrát oživován. Následkem těžké hypoxie je postižený mozek a  tedy i problémy s pohybem ( DG: porodní asfyxie, ischemie CNS-HIE, I.-.III.PMR,  kvadrusymtomatologie, PM retardace s kvadruspasticitou, epilepsie a svalová hypotonie).

Rodina se snaží s Honzíkem podstupovat co nejvíce pohybových terapií, neboť je po nich na Honzíkovi vidět veliký pokrok a spokojenost. Všechny tyto terapie, které je důležité pravidelně opakovat a kompenzační pomůcky jsou samozřejmě pro rodinu neskutečně finančně náročné.

PŘÍBĚH TEREZKY

Terezka je statečná a šikovná holčička, která bojuje každý den s tím co ji život přinesl. Po narození se zjistilo, že Terezka má vzácné genetické onemocnění, trizomii 12chromozonu tzn..mírnější formu Pallister Kilian syndromu. 

Onemocnění je to velmi vzácné, závažné a bohužel je neléčitelné, ovlivňuje hybnost svalů, komunikaci, zrak, celkový motorický i mentální vývoj. Díky rehabilitacím dělá Terezka stále malé pokroky, to je největší odměna. 

Terezka v péči mnoha odborných lékařů, docházíme na ergoterapii, hipoterapii, jezdíme do Prahy na neurorehabilitaci 4x ročně na měsíční terapii, která Terče moc pomáhá. Chodíme do Ostrovské nemocnice za skvělou fyzioterapeutkou a další fyzio dochází k nám domů. Cvičíme vždy a všude :)

Terezka nechodí, neleze ale sama se posadí, došoupe se po prdelce kam potřebuje. Teď pomaličku objevuje svět z výšky a zjišťuje, že nožičky nejsou jen do nohavic u kalhot :) Díky speciálním ortézám se Terezka může postavit na nožičky. Vidět svět z výšky se jí moc líbí a já doufám, že nebudeme dlouho čekat na první krůček. 

Protože svaly na těle nepracují správně tak se Terezka potýká s těžkou formou skoliozy. S tou jí pomáhá korzet trupu, který jí střed těla podrží. Zároveň je ale strašně nutné korzet občas odložit do kouta a pořádně cvičit protože tělo pod korzetem se povolí a ochabuje. 

Motorický vývoj jde pomalu ale zatím postupuje a my věříme, že se nám podaří dostat se co nejdál to půjde. 

S odstupem času už víme, že nic není tak černé jak se zdá být.

Dobrovolný příspěvek

Pokud se nechcete registrovat, tak i tak můžete ročník 2022 podpořit

Číslo účtu: 2201982839/2010
Variabilní symbol: 011502022
Stačí naskenovat QR kód vaší bankovní aplikací
Děkujeme za příspěvek!

Všem moc děkujeme za podporu a těšíme na další společnou akci, nebo osobně 16.7.2022 :)

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka