Sportmanie Plzeň je v druhé třetině

Sportmanie Plzeň 2020 v pondělí večer ukončila bouřkou a vydatným deštěm svoji první třetinu. Před 19. hodinou prakticky všichni návštěvníci doslova utekli.

Cílená propagace v Plzni

Přesto se v prvních třech dnech na 40 stanovištích ve třech oddělených sektorech v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza denně prostřídaly více než tři tisícovky návštěvníků. Děti do 15 let si odnesly přes 2 000 bronzových medailí, ke kterým mohou v dalších dnech přidat do skládačky medaile stříbrné a zlaté.

Pořadatel – město Plzeň – důsledně dodržuje platná vládní nařízení. U vstupů do jednotlivých sektorů jsou počitadla, která sledují aktuální počet návštěvníků. „Při zahájení jsme museli dokonce asi 200 zájemců nechat čekat, než někteří lidé z areálu odešli a teprve potom jsme je mohli pustit dovnitř,“ uvedl vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

První třetina Sportmanie Plzeň 2020 nabídla vedle možnosti aktivního sportování také celou řadu vedlejších aktivit a za OC Plzeň Plaza zavítalo množství celebrit. Vedle manželů Kateřiny a Matta Emmonsových se přišli podívat třeba držitelé olympijských medailí házenkář Vladimír Jarý a hokejista Vladimír Bednář nebo bývalý legendární jezdec a mistr světa Formule 1 Mika Häkkinen.

V pondělí převzal záštitu nad Sportmanií Plzeň MO Plzeň 1, v areálu se vystřídala celá rada prvního obvodu v čele se starostkou Helenou Řežábovou. Dnešek bude ve znamení MO Plzeň 2 a zítra má záštitu nad akcí MO Plzeň 4. V pondělí odpoledne se také uskutečnila autogramiáda hokejistů HC Škoda Plzeň, fanouškům se podepisovali Dominik Frodl, Jan Eberle, Vojtěch Budík a Michal Houdek.

Včera večer se v rámci Sportmanie Plzeň 2020 konalo veřejné projednávání a diskuse nad návrhem koncepce sportu v Plzni do roku 2030, o besedu byl mezi plzeňskými sportovními kluby mimořádný zájem. Nejvíce dotazů směřovalo k budoucnosti areálu Lopatárna a jeho možnému odkupu městem Plzní, k jeho strategickému významu pro cyklistiku a podobné sporty. Příspěvky se týkaly také areálu lukostřelby, ragby či amerického fotbalu.

Sportmanie startuje denně cvičením pro každého, ranní rozcvičky začínají v 7.00 a v 8.00 hodin (o víkendu vždy o hodinu později). Ve všední dny v 9.15 hodin je novinkou speciální cvičební lekce pro seniory.

Součástí Sportmanie Plzeň jsou nejen tradiční každodenní společné výběhy v rámci akce Rozběháme Česko se startem vždy v 18 hodin, ale také soutěžní běh na 500 metrů pro děti (do včerejška se dětského běhu zúčastnilo již na 600 dětí) a na 5 km pro dospělé Rozběháme Sportmanii Plzeň s vyhlášením výsledků v neděli 23. srpna na hlavním podiu.

Sportmanie Plzeň 2020 potrvá do neděle 23. srpna; vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno je ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin.

Podrobnější informace naleznete na sport.plzen.eu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.08.2020 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka