Sportovec Plzně v žactvu a dorostu zná nominace

Pandemie Covid-19 ovlivní i podobu ankety Sportovec Plzně 2020 v kategoriích žactva a dorostu, kterou připravuje Nadace sportující mládeže ve spolupráci s městem Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Sportovcům se ale od města dostane ocenění i tentokrát.

„Opatření spojená s pandemií výrazně ovlivnila soutěže prakticky napříč sportovními odvětvími. Vzhledem k tomu, že došlo ke zrušení sezóny v řadě kolektivních sportů, nebude tentokrát vypsána kategorie družstev. To ale neznamená, že sportovci z kolektivních sportů přijdou zkrátka. Jedince, kteří se blýskli svými výkony, je možné nominovat na ocenění v individuálních kategoriích,“ uvádí Lukáš Lintimer, člen správní rady Nadace sportující mládeže.

Nominovat je možné jednotlivce v kategoriích mladšího žactva, staršího žactva a dorostu. V případě jednotlivců musí být naplněna podmínka, že nominovaný sportovec má trvalé bydliště v Plzni nebo v roce 2020 působil v plzeňském sportovním klubu. 

Za rok 2020 nebude vypsána ani kategorie Trenér roku mládeže. Jako obvykle ale budou oceněni trenéři za dlouholetou práci s mládeží. Naopak novinkou bude zvláštní kategorie určená sportovcům, kteří se v době pandemie jako dobrovolníci zapojili do pomoci ať už ve zdravotnictví, seniorům nebo třeba ve školství formou doučování apod. 

„I přesto, že nominace tentokrát nebudou výsledkově tak bohaté, jako v předcházejících letech, sportovní naděje si ocenění jistě zaslouží. Proto budeme rádi za všechny podané návrhy. Moc nás mrzí, že sportovcům vnější vlivy znemožnily předvést se v plném lesku, jak jsme byli zvyklí, ale věříme, že se situace bude již jen zlepšovat“ dodává Lukáš Lintimer. 


Nominační formuláře jsou spolu s dalšími podrobnějšími informacemi k dispozici na internetových stránkách www.sportovecplzne.cz. Uzávěrka nominací byla stanovena na 15. 1. 2021. Termín a forma samotného vyhlášení výsledků ankety Sportovec Plzně 2020 v kategoriích žactva a dorostu bude upřesněna v proběhu první poloviny roku 2021 s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci. „I v letošním roce se naštěstí našly měsíce, kdy bylo možné závodit na vrcholných sportovních akcích. V mnohých z nich výrazně uspěli mladí Plzeňané. Město Plzeň sport výrazně podporuje a velmi rád předám ocenění nejlepším z navržených sportovců,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Profily všech nominovaných budou představeny na internetových stránkách www.sportovecplzne.cz a facebooku Nadace sportující mládeže. 

Aktuální držitelkou titulu Sportovec Plzně za předcházející rok je v kategorii staršího žactva Eva Matějovičová (sportovní aerobik). Kategorii dorostu již druhým rokem vládne tenista Jonáš Forejtek.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.12.2020 14:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka