Sportovní hry se Šebrlem rozpohybují předškoláky z plzeňských mateřinek

Více než 1 800 dětí z plzeňských mateřských škol se od úterý 7. března 2023 pustí do sportování a otestují své pohybové dovednosti. V Plzni začnou Sportovní hry mateřských škol.

Cílená propagace v Plzni

Jejich finále se zúčastní olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle.

Sportovní hry mateřských škol se letos konají už po osmé. Jejich cíl je jasný – přivést děti k pohybu. Ukázat jim, jak zábavný i prospěšný může být. Hry otestují pohybové dovednosti předškoláků ve čtyřech disciplínách – hodu do dálky, skoku z místa, člunkovém běhu a v podlézání a přelézání překážek.

„Učitelky i jejich malí svěřenci se na soutěžení připravují měsíce dopředu, což koncepčně podporuje pohybové dovednosti dětí v našich zařízeních. To je v této složité době, kdy mají děti velmi málo pohybu, potřebné. Zároveň jsem velmi ráda, že Roman Šebrle vyslyšel moji prosbu a přijede podpořit naše plzeňské sportující předškoláky,“ uvedla Lucie Kantorová náměstkyně primátora města Plzně pro oblast školství a cestovního ruchu.

Kvalifikace se uskuteční v městských obvodech Plzeň 1 až Plzeň 4 od 7. do 15. března. Vždy čtyři nejlepší kolektivy z každého obvodu postoupí do velkého finále, které se uskuteční letos 8. června na Atletickém stadionu města Plzně. Kromě kvalifikovaných kolektivů se ho zúčastní i mateřské školy ze všech ostatních plzeňských městských obvodů. O popularitě akce svědčí i fakt, že je přihlášeno všech 47 mateřských škol, které jsou zřízeny městem Plzní. Všichni účastníci finále – soutěžící i diváci – se mohou těšit, že akci navštíví také olympijský vítěz, desetibojař Roman Šebrle. V rámci finálového dne navíc čeká na soutěžící děti i doprovod další bohatý program včetně propojení s aktivitami pro hendikepované děti nebo dobrovolný běh na 400 metrů, kde nejlepší získá titul Předškolák města Plzně.

„Kvituji nejen tradičnost tohoto projektu, ale zejména návrat do původního formátu kvalifikací a finále. Vždyť zdravá soutěživost se z našich dětech postupně vytrácí, a přitom je v životě tolik důležitá. Už se těším na výkony dětí a povzbuzování jejich kamarádů. I já budu fandit osobně na místě,“ řekl radní města Plzně pro podporu sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek.

Sportovní hry mateřských škol pořádá město Plzeň ve spolupráci s Nadací sportující mládeže, která spolu s Fakultou pedagogickou Západočeské univerzity v Plzni sestavila disciplíny včetně odborného podkladu správného provedení. Studenti této fakulty se aktivně akce účastní, především jako komisaři jednotlivých sportovních soutěží. Další informace jsou na www.smhs.cz.
 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka