Srážka tramvají na Karlovarské si vyžádala 35 zraněných a omezení dopravy

Ve čtvrtek po poledni se na Karlovarské ulici v Plzni nad zastávkou Pod Záhorskem srazily dvě tramvaje jedoucí směrem od centra. Došlo k poranění cestujících. Zóna byla pro dopravu uzavřena.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Zasahují všechny záchranné složky. Na místě je více než tři desítky zraněných, podle informací složek záchranného integrovaného systému by naštěstí nemělo jít o zranění těžká. Děkuji všem, kdo se podílejí na záchraně a ošetření zraněných. Zároveň žádám všechny řidiče, aby se inkriminovanému úseku vyhnuli,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

K nehodě došlo nad čerpací stanicí Shell. Tramvaj č. 4 jedoucí od centra narazila do před ní jedoucí tramvaje číslo 1. Záchranáři na místo vyslali i vůz pro řešení událostí s hromadným postižením osob a hasiči evakuační autobus. Provoz z centra směrem na Lochotín byl zcela uzavřen, v prostoru silnice parkují vozy záchranných složek a probíhají záchranné práce.

Při mimořádné události bylo dle informací Drážní inspekce zraněno 35 osob.  Škoda na tramvajích byla odhadnuta na milion korun. Událost Drížní inspekce šetří.

Informace Plzeňských městských dopravních podniků:
Tramvajová linka 1 je ukončena v zastávce Hlavní pošta, dále pokračuje ze sadů Pětatřicátníků zpět na náměstí Generála Píky. Tramvajová linka 4 je odkloněna přes náměstí Republiky a zpět na Univerzitu. Autobusy náhradní dopravy na Košutku a Bolevec budou odjíždět z autobusové zastávky Sady Pětatřicátníků.

foto: drážní inspekce

 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.10.2023 14:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka