Stará synagoga ožije na jeden večer módními přehlídkami i kulturou

Unikátní prostor plzeňské Staré synagogy, ukryté ve vnitrobloku mezi Smetanovými sady a Americkou třídou, bude 22. května hostit akci s názvem Tajemná zahrada.

Cílená propagace v Plzni

Moderátorka Lucie Křížková přivítá na pódiu herečku a spisovatelku Vlastinu Svátkovou, mentorku a koučku Lenku Černou nebo hudebnici hrající na dudy Janu Janovskou. Kromě módních přehlídek značek ÓM TOUCH, Rinascimento a návrhářky Ivety Paulerové nebudou chybět autorské šperky, koncept propojení rostlin s městským životem, přírodní kosmetika či zdravé občerstvení. Organizátorem je plzeňské studio Design Block a výtěžek večera bude věnován na dobrou věc.

Hlavním hostem Tajemné zahrady bude herečka Vlastina Kounická Svátková, autorka velmi úspěšné knihy Prostor pro duši. „Máme radost, že se podařilo domluvit autorské čtení z této velmi osobní a autentické knihy,“ říká organizátorka akce Dita Bezděková z plzeňského studia Design Block, a dodává: „Proběhne i autogramiáda knihy.“

Do Plzně zavítá také mentorka a koučka Lenka Černá, která se více než čtrnáct let věnuje osobnímu růstu a zdravému životnímu stylu. Je zakladatelkou Školy pro Ženy, která vznikla s cílem pomáhat ženám cítit se dobře. „A právě ženám bude věnovaná její přednáška,“ upřesňuje Dita Bezděková.

O hudební část programu se postará Jana Janovská s jedinečnou dudáckou show. Vystoupí také duo Simona Štefková (na snímku) a Zdeněk Martínek, kteří se ve své tvorbě věnují šansonům a folku.

Originální vizuální zážitek nabídnou módní přehlídky značek ÓM TOUCH, Rinascimento a návrhářky Ivety Paulerové. Prostory synagogy i přilehlé zahrady dále obohatí prodejní výstavy z různých oborů. „Těšit se můžete mimo jiné na originální concept store Zahrada v misce, na autorské šperky Lady Vosejpkové nebo na plzeňský creative shop Neasi,“ vyjmenovává Dita Bezděková. O pohodu návštěvníků se postarají Dobrá čajovna a Můj fresh box.

Výtěžek večera Tajemná zahrada bude věnován Emmě Robinson a jejímu dvacetiletému synovi Jakubu Dostálovi, který trpí spastickou kvadruparézou a epilepsií. Oba přijedou do Plzně a v průběhu večera jim bude předán příspěvek na speciální kolo. „Design bike Bednář upravil stávající speciální kolo pro Kubu na elektropohon, což jemu a Emmě usnadní jejich časté výlety. Kromě nás přispějí i fotbalisté plzeňské jedenadvacítky, které do projektu zapojil Pavel Horváth. I on bude hostem večera,“ vysvětluje Dita Bezděková z pořadatelského studia Design Block.

Tajemná zahrada, kterou návštěvníky provede moderátorka Lucie Křížková, začíná v 18:00 na adrese Smetanovy sady 80/5.

Vstupenky lze zakoupit online na www.plzenskavstupenka.cz, nebo osobně na recepci studia Design
Block (Smetanovy sady 11). Aktuální informace najdete na Facebooku (@tajemnazahradaplzen).

foto: ivan štefko

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka