Stavby Plzeňského kraje bodují v soutěžích. Výstava se prodlužuje

Stavební díla oceněná titulem Stavba roku Plzeňského kraje získávají ceny také v celostátním měřítku.

Cílená propagace v Plzni

Kulturnímu centru – Pivovaru Domažlice bylo uděleno ocenění v rámci letošní České ceny za architekturu. Paluba Hamburk se pyšní cenou z Grand Prix Architektů. Až do 18. prosince se tu koná výstava soutěže Stavba roku Plzeňského kraje, která představuje letošní soutěžní díla i vítěze tohoto klání.

Kulturní centrum – Pivovar Domažlice získalo titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 za rekonstrukci bývalého historického pivovaru na moderní multifunkční zařízení pro volnočasové, vzdělávací a sociální aktivity. Přestavba nezapomněla ani na původní funkci objektu a vaření piva bylo doplněno novou restaurací. Za příkladnou, kvalitně provedenou rekonstrukci, která podpořila duch stavby a vytvořila chodsky vlídné prostředí, si autoři odnesli z letošního ročníku České ceny za architekturu Cenu Ministerstva pro místní rozvoj. Poměřovalo se celkem 201 staveb z celé ČR.

„Vzhledem k velkému počtu staveb, které se soutěže účastnily, jsem velmi hrdý na to, že právě Pivovar Domažlice získal cenu partnerů. Úspěch je o to větší, že v soutěži ve srovnání s předchozími ročníky vzrostl podíl veřejných zakázek. Tedy projektů vzešlých z architektonických soutěží ve veřejném sektoru. A když si připomeneme, že rekonstruovaný pivovar v Domažlicích v loňském roce získal cenu také v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje, je to důkaz dobře odvedené práce města Domažlice, které stavbu realizovalo, a architektů, kteří projekt navrhli," říká s poděkováním hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták. Investorem stavby bylo město Domařlice. Cena Ministerstva pro místní rozvoj se uděluje na podporu kvalitní výstavby prostřednictvím architektonických soutěží. Tu v Domažlicích vyhrál ateliér Mepro s.r.o.

Paluba Hamburk, která si letos odnesla titul Stavba roku Plzeńského kraje 2021 za inovativní přístup k řešení městského prostoru, uspěla v Grand Prix Architektů – Národní cena za architekturu. V soutěži pořádané Obcí architektů vybírala mezinárodní porota z rekordního počtu 255 přihlášených projektů. Architekti plzeňského projectstudia8 zvítězili v kategorii Krajinářská architektura a zahradní tvorba. Investorem stavby Paluba Hamburk je město Plzeň. Právě v místní vyhlídkové věži jsou nyní k vidění všechna stavební díla, která letos soutěžila
o titul Stavba roku Plzeňského kraje. V proskleném prostoru v patře nad Informačním centrem jsou vystaveny velkoformátové panely s fotografiemi soutěžních staveb a jejich hodnocením odborné poroty. Součástí výstavy je také projekce 19 videomedailonků nominovaných staveb. Výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje byla prodloužena až do 18. prosince 2022.

Díla, která v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje získala nominaci a bojovala o vítězný titul, je možné vidět také online prostřednictvím videí.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.12.2022 14:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka