Stavební práce omezí od úterka dopravu na Košutku

Stavební práce na Karlovarské třídě omezí od 1. března do 30. června 2022 dopravu na Košutku. Důvodem je rozšíření spojné kanalizační šachty o půdorysu 10x4 metry související s dokončením retenční nádrže Vinice.

Cílená propagace v Plzni

Vodárna Plzeň a.s. zahajuje 1. března 2022 v Karlovarské ulici stavbu rozšíření spojné kanalizační šachty. Jde o zkapacitnění šachty, v níž se sbíhá několik kanalizačních stok (zejména z oblasti Vinic). Tato stavební akce se vztahuje k dokončení retenční nádrže Vinice, jež je stěžejní zejména pro dostavbu severozápadního okruhu města, a provozně souvisí s rekonstrukcí Roudenského kanalizačního sběrače. Práce na Karlovarské ulici ve směru od Rondelu na Košutku si vyžádají dopravní omezení, která potrvají do 30. června 2022.

Zkapacitnění šachty v Karlovarské ulici spočívá ve vyhloubení a zapažení stavební jámy, na což je třeba asi 22 tun oceli. Práce budou probíhat v desetimetrové hloubce. Samotná spojná šachta má půdorys 10 x 4 metry, vyhrazený přidružený prostor pro techniku a materiál je plánován na 10 x 9 metrů.

 „Ve stísněných podmínkách komunikace za částečného zachování dopravy půjde o náročnou práci, která se bohužel neobejde bez dopravního omezení,“ uvedl generální ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Jiří Kozohorský. Omezení dopravy se dotkne řidičů jedoucích na Košutku pod křižovatkou ulic Karlovarská a Na Chmelnicích, konkrétně při jižní straně lékařské fakulty.
 „Jedná se o poslední složitý stavební objekt v rámci celé výstavby. Souběžně se budou provádět práce už jen na terénních úpravách v místě samotné nádrže a zřízení obslužných komunikací,“ dodal technický ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Radovan Škarban.


Pracovat se bude ve dvou etapách:

Od 1. do 14. března projedou řidiči zmíněný úsek pouze levým jízdní pruhem (tím, který je blíž tramvajovému pásu). Do něj bude směřována veškerá doprava, vnější pruh bude uzavřen.

Od 15. března do 30. června se uzavře celá stávající vozovka. Vybuduje se totiž provizorní objízdná komunikace, která zabere kromě části vozovky i přilehlý chodník. Řidiči budou muset použít tuto objížďku.

Veřejné dopravy se omezení nedotknou, po provizorní komunikaci však nebudou moci jezdit nákladní auta, která se odkloní do Lidické a Studentské ulice. Cyklisté i chodci využijí podchod pod Karlovarskou ulicí a přejdou na druhou stranu komunikace, kudy mohou pokračovat bezpečně cestou mimo staveniště. Vůbec nejrychlejším a doporučeným cestováním na Košutku je cesta tramvají.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.02.2022 10:55



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka