Stávka v Německu v pátek ovlivní provoz mezistátních vlaků

V pátek 21. dubna 2023 od 03:00 do 11:00 hod. se v Německu uskuteční stávka odborových organizací. V tomto čase bude na německé železnici zcela zastaven provoz všech vlaků.

Cílená propagace v Plzni

Stávka omezí provoz všech mezistátních vlaků mezi ČR a Německem, a to v dálkové i regionální dopravě. Dálkové vlaky pojedou do poslední stanice na území ČR, regionální vlaky budou zajištěny jen na českém území.

Cestující upozorňujeme, že stávka ovlivní v noci ze čtvrtka na pátek 20. / 21. dubna také noční vlaky EN Canopus  z Prahy do Curychu a zpět. Z tohoto důvodu mimořádně pojede vlak EC 458 už ve čtvrtek 20. dubna jen v úseku Praha – Děčín. Vlak EC 459 pojede v pátek 21. dubna jen v úseku Děčín – Praha. Tyto vlaky nepovezou přímé vozy Praha – Curych a zpět.

České dráhy jsou připravené v kooperaci s německými partnerskými dopravci obnovit přeshraniční spoje po ukončení stávky, přesto je však potřeba i po obnovení provozu počítat s nepravidelnostmi v dopravě.

Cestujícím České dráhy doporučují, aby v pátek 21. dubna do Německa necestovali. Aktuální informace budou doplňovat na webové stránky ČD a také do sekce Omezení provozu. Detaily o provozu v Německu najdete na stránkách Deutsche Bahn.

Vracení jízdenek do / z Německa

Nad rámec Tarifních a přepravních podmínek v mezinárodní přepravě (TPPM) se provádí vracení jízdních dokladů vydaných na ČD pro datum jízdy 21. dubna 2023 z a do Německa, v rámci Německa a v tranzitu přes Německo beze srážky. Cestující se zakoupenými jízdenkami do 18. dubna pro data jízdy 21. dubna 2023 je mohou využít již od 19. dubna do 25. dubna 2023. To platí pro všechny druhy jízdenek; vázanou jízdenku na vlak je možné použít v kterémkoliv vlaku.

V případě, že měli cestující zakoupenou místenku, doporučuje se zakoupení nových místenek, po uskutečnění cesty bude cena nepoužité místenky vrácena.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka