Štědrý den U Ježíška: Imaginace s textem Václava Samka

Sedm muzikantů ozdobí svým vystoupení letošní akci Na Ježíška U Ježíška. „Zájem plzeňských muzikantů o vystoupení v kostelíku U Ježíška na Štědrý den dopoledne nás těší: každým rokem přibude někdo nový. Takže se nám z původně improvizovaného doprovodného programu vydávání Betlémského světla postupně stává malý štědrodenní festival plný pohody,“ říká organizátorka Alena Kozáková.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Program začne v 10 hodin a jako první zahrají a zazpívají Michal Röhrich, Janek Eret a Jirka Mucha. „Michal Röhrich přijde s premiérou písničky pro fotografa Václava Samka, který v létě nečekaně zemřel. Napsal totiž český text na Lennonovu píseň Imagine, Michal ji dodělal, ale už ji nestihl Václavu Samkovi zahrát,“ prozrazuje druhá organizátorka Markéta Čekanová.

 Kolem půl jedenácté přivítá kostelík U Ježíška nového účinkujícího své štědrodenní akce: zazpívat přijde herec a zpěvák Petr Batěk. Po něm, před jedenáctou, si lidé budou moci zazpívat s Míšou Leichtem a zhruba ve čtvrt na jedenáct dorazí Petr Merxbauer. Akci Na Ježíška U Ježíška uzavře Vlaďka Bauerová.

Programem bude jako každoročně provázet Markéta Čekanová, která opět připravuje mezi hudební čísla čtení textů s vánoční tematikou. Pro letošní rok sáhla po fejetonech Karla Kyncla. Součástí Na Ježíška U Ježíška bude i rozdávání Betlémského světla. Dopoledne v jediném českém kostele jménem U Ježíška skončí ve 12 hodin.

Dveře kostela však zůstanou zavřené jen necelých deset hodin. Ve 22 hodin zve kostelík na Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby v podání souboru Rezonance se sólisty Vlaďkou Haasovou a Michalem Röhrichem. Za varhany usedne Věra Müllerová. Vstup do kostela bude možný od půl desáté a bude možné si zde ještě připálit Betlémské světlo.

Do konce roku ještě kostel U Ježíška zve 27. prosince ve 14 hodin na prohlídku Lábkova Pošumavského betlému a v 16 hodin na Vánoční koncert skupení NoiTre. 

V neděli 3. ledna pak kostelík přivítá tradiční Tříkrálový průvod. 

 Bližší informace o všech akcích a aktivitách naleznete na www.kostelujeziska.cz a www.facebook.com/kostelujeziska. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka