Stepaři plzeňského Step by Step studia zabodovali na Mistrovství ČR

Jedno druhé místo, jedno třetí, dvě čtvrtá a páté postupové místo – to je výsledek úspěšné účasti plzeňských stepařů na Mistrovství ČR ve stepu, které bylo součástí Czech Dance Masters 2017.

Jarní servisní akce AUTO CB

Členové plzeňského Step by Step studia Kamily Borovské obstáli v dětských, juniorských i dospělých kategoriích a ty nejúspěšnější čeká účast na Mistrovství Evropy Tap Dance v Praze a dokonce i na Mistrovství světa Tap Dance 2017 v německé Riese.

Mistrovství ČR ve stepu se letos konalo 24. a 25. 5. jako součást nejvyšší české taneční soutěže Czech Dance Masters, kterou vyhlašuje CDO (Czech Dance Organization), největší taneční organizace v ČR. V rámci Grand finále v Průmyslovém paláci Výstaviště v Praze změřili plzeňští junioři i dospělí své síly se zástupci nejlepších českých stepařských škol. V porotě, která výkony soutěžících hodnotila, usedlo osm špičkových nezávislých odborníků: Carli Jefferson (UK), Tereza Kopecká, Otto Kočí, Jiří Paulů, Jozef Stolárik (SVK), Zdeněk Pilecký, Pavel Hrubec a Miluše Petrová, předsedou byl Jiří Paulů.

Do Prahy se plzeňští stepaři vydali s celkem sedmi choreografiemi, hvězdou výpravy se stal teprve čtrnáctiletý Matěj Borovský, který obsadil 2. místo v sólové kategorii juniorů a stal se vicemistrem ČR. Automaticky tak postupuje nejen na mistrovství Evropy, ale i na mistrovství světa. Velmi úspěšná byla i malá skupinka Adults II (nad 30 let) se skladbou Shopping, která získala třetí místo a rovněž postupuje na Evropu i svět. Postup na Mistrovství Evropy Tap Dance 2017, které bude 9. června v Praze, si ze 4. místa zajistila skupina juniorů se skladbou Amadeus a také malá skupina dětí Lollipop, která obsadila 5. místo. Na 4. místě se umístila i formace Adults II (nad 30 let) se skladbou Rumour has it.
„Jsem moc ráda, když vidím výsledky naší společné práce nejen v postupových místech na soutěži, ale i v radosti a nadšení stepařů,“ říká Kamila Borovská, lektorka Step by Step studia a autorka většiny choreografií.

Step by Step studio Kamily Borovské je neprofesionální stepařská skupina, která se od svého založení v roce 2010 stále rozrůstá. V současné době má téměř 150 členů od 5 do 70 let a stojí také za pořádáním Plzeňského festivalu stepu. V rámci 4. ročníku festivalu bylo 11. května letošního roku slavnostně otevřeno nové stálé stepařské Studio v kulturní kreativní zóně DEPO2015. Vystoupení Matěje Borovského i všech vítězných formací byla součástí Galavečera Plzeňského festivalu stepu, který se uskutečnil 13. 5. v Měšťanské besedě.
Step by Step studio provozuje spolek K.R.O.K. Největším dosavadním úspěchem Step by Step studia byla účast skupiny juniorů (2 chlapci a 5 dívek ve věku 13 – 15 let) na loňském Mistrovství světa v německé Riese.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka