Stepaři se medailově naladili na Plzeňský festival stepu

Stepaři z plzeňského Step by step studia Kamily Borovské zazářili na Step Cupu Říčany, odkud přivezli čtyřikrát zlato, dvakrát stříbro a třikrát bronz. Tři týdny před zahájením Plzeňského festivalu stepu si tak ověřili svoji skvělou formu.

Cílená propagace v Plzni

Všechna oceněná vystoupení budou k vidění v rámci velké Stepařské show, kterou festival v sobotu 13. května vyvrcholí. Show s účastí zahraničních hvězd se tradičně odehraje v Měšťanské besedě a začíná v 19 hodin.

Zlato si ze Step Cupu Říčany přivezla dětská skupinka Sunshine, juniorská skupinka Ugly heart, juniorská formace Revolting children a formace Hair v kategorii dospělí 2. Stříbro získala dětská formace The chocolate factory a Jan Borkovec za sólo v kategorii juniorů. Třetí příčky vybojovali v dětské kategorii za sólový step Adéla Spinerová a Šimon Mulač a juniorská formace Water and fire.

„Máme z úspěchů obrovskou radost. Na Step Cup do Říčan nás tentokrát jelo soutěžit celkem 93, všichni obstáli a předvedli úžasné výkony. Plzeňským divákům se všichni naši stepaři představí v rámci festivalu. Přijďte se na ně podívat,“ zve Kamila Borovská lektorka a choreografka plzeňského Step by step studia, které Plzeňský festival stepu organizuje.

9. ročník Plzeňského festivalu stepu se uskuteční od 11. do 14. května 2023. Začínat bude ve čtvrtek 11. května v 16 hodin na různých místech v ulicích města. Od 17 do 17:30 zastepuje přímo na náměstí Republiky najednou více než stovka účastníků společného flash mobu.

V pátek zve festival na TAP JAM, originální večer špičkových stepařských improvizací, který začíná v kavárně DEPO2015 ve 20 hodin. V sobotu 13. května dopoledne se představí na venkovním jevišti U Branky jednotlivá stepařská studia a odpoledne bude pro zájemce možné vyzkoušet si step na vlastní kůži v rámci workshopu pro veřejnost. Ten začíná ve Studiu DEPO2015 v 15:30. Vstup na všechny tyto festivalové akce je zdarma.

Vrcholem programu bude v sobotu večer Stepařská show, při které se plzeňští stepaři potkají na pódiu Měšťanské besedy s hvězdami mezinárodní scény i kolegy z dalších českých studií. Mezi hvězdnými hosty budou letos Guillem Alonso a Roser Font (Španělsko), Avalon Rathgeb (Anglie) Igor Bezdieniezhnykh (Ukrajina) nebo Kira von Kayser (Německo). Stepařská show začíná v 19 hodin a večerem diváky provedou Petr Borovský a Kristýna Leichtová. V neděli festival zakončí workshopy pro registrované stepaře.

Vstupenky na Stepařskou show je možné zakoupit prostřednictví Měšťanské besedy.

Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by step studio.

Plzeňský festival stepu / Pilsen Tap Festival – program
9. ročník

11. 5. čtvrtek
centrum města 
16:00 – 16:45 Stepování v ulicích
Nechte se překvapit stepem v ulicích města!

náměstí Republiky
17:00 – 17:30
FLASH MOB
Více než sto stepařů v centru města

12. 5. pátek
Kavárna DEPO2015
20:00 – 22:00
TAP JAM

13. 5. sobota
U Branky
10:30 – 13:00
Ukázky stepařských skupin a studií

DEPO2015, Step by step studio
15:30 – 17:00
Stepařský workshop pro veřejnost
Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha, stepařské boty k zapůjčení

Měšťanská beseda
19:00 – 21:30
Stepařská show
To nejlepší, co nabízí současný step
vstupenky Měšťanská beseda

14. 5. neděle
Stepařské workshopy pro registrované stepaře


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.04.2023 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka