Stipendium města Plzně letos získá 12 studentů

Částkou 200 tisíc korun bude letos podpořeno jedenáct studentů Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) a jedna studentka z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni, získají stipendium města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Finanční prostředky na výplatu stipendia jsou součástí celkové dotace 1,44 milionu korun, kterou město poskytlo pro letošní rok Západočeské univerzitě. 

Návrh jmen studentů předložil městské radě rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček. Každá z fakult má přidělenu částku ve výši 20 tisíc korun pro jednoho studenta, v případě Fakulty strojní a Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU získají podporu vždy dva studenti, částka jim proto bude přiznána v poloviční výši, tedy každému studentovi 10 tisíc korun. 

„Stipendia města Plzně jsou udělována už od roku 2006, cílí na studenty bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů jednotlivých fakult plzeňských veřejných vysokých škol,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký. Stipendisty navrhují každoročně děkani jednotlivých fakult ZČU a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni rektorovi ZČU. Rektor poté předkládá Radě města Plzně souhrnný návrh na vědomí. Navržení studenti musí mít vynikající studijní výsledky, musí spolupracovat na projektech své univerzity s městem, případně institucemi sídlícími na území města Plzně, a musí mít trvalé bydliště v Plzni. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka