Stodská nemocnice posiluje ORL. MUDr. Trčka rozšíří ambulanci i spektrum výkonů

Stodská nemocnice významně navyšuje rozsah péče v oboru ORL (nosní-ušní-krční). Nejenže se rozšiřuje ordinační doba ORL ambulance ze tří na pět dnů, ale navýší se i rozsah diagnostických a léčebných výkonů.

Cílená propagace v Plzni

Vedle lékařky Marie Šípové totiž nemocnice získala do svého týmu i specialistu s bohatými zkušenostmi z fakultní nemocnice Ondřeje Trčku. Ten bude mimo jiné nově ve Stodě provádět i operace štítné žlázy.

„Ambulance ORL má velmi kvalitní a moderní přístrojové vybavení, které umožňuje velký rozsah ORL vyšetření včetně rigidní i flexibilní endoskopie a mikroskopie. Tyto metody začneme využívat mnohem intenzivněji,“ přibližuje novinky Ondřej Trčka, lékař s 15letou praxí na klinickém pracovišti. „Dále budeme rozvíjet sonografickou diagnostiku včetně odběrů tenkojehlové cytologie z rezistencí hlavy a krku. Rozšíříme poradenskou činnost v oblasti endokrinochirurgie, onkologie hlavy a krku či laryngologie.“

Přiblíženo pacientovi: Pomocí sonografických vyšetření v kombinaci s laboratoří a například cytologickým vyšetřením se zrychlí a zpřesní diagnostika, ať už nově vzniklých nebo i dlouho se vyskytujících rezistencí (útvarů) v oblasti obličeje, hlavy a krku. Konkrétně může jít o uzlinový syndrom, patologii slinných žláz nebo štítné žlázy včetně metastáz v uzlinách, záněty či cystické útvary.
   

ORL ambulance
lékaři
MUDr. Ondřej Trčka, MUDr. Marie Šípová
kontakt
377 193 675, ondrej.trcka@stod.nemocnicepk.cz

ordinační doba
PO  7-13, na objednání 13:30-15:30 (MUDr. Trčka)
ÚT  7–13 (MUDr. Šípová)
ST  7–13 (MUDr. Šípová)
ČT  7–13 (MUDr. Šípová)
PÁ  7-13, na objednání 13:30-15:30 (MUDr. Trčka)

web
https://stod.nemocnicepk.cz/orl/
Péče

Ambulance přijímá dospělé i dětské pacienty s akutními i chronickými obtížemi v oblasti hlavy a krku. Mezi nejčastěji řešená onemocnění patří záněty středouší, bolesti v krku, poruchy sluchu, chrapot, krvácení z nosu či hmatné útvary na krku.

Komplexní péče o pacienty po onkologické léčbě nádorů ORL oblastí a pro pacienty s hlasovými protézami

K dispozici je dostupný i sonograf s možností odběru cytologie tenkou jehlou, endoskopie, mikroskop i zákrokový sálek. V zázemí nemocnice je možnost včasné diagnostiky zobrazovacími vyšetřeními.

Provádí chirurgickou léčbu kožních nádorů v oblasti obličeje, operace onemocnění štítné žlázy a další.

„Odhalíme problém a nabídneme nejefektivnější řešení respektive nasměřujeme pacienta k účinné léčbě, včetně operativní. Řadu zákroků budu provádět ve spolupráci s chirurgickým oddělením přímo tady ve Stodě, přičemž nabídneme velmi krátké čekací termíny v řádech dnů až týdnů. Specializované výkony pak budeme řešit ve spolupráci s vyššími pracovišti ORL například karlovarské nemocnice nebo klinikami,“ doplňuje lékař s tím, že ve Stodu bude provádět například chirurgickou léčbu kožních nádorů v oblasti obličeje, operace onemocnění štítné žlázy a další.

Mimo to ambulance nabídne komplexní péči o pacienty po onkologické léčbě nádorů ORL oblastí a pro pacienty s hlasovými protézami.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka