Stodští chtějí oživit ostrov, setkají se v neděli

V neděli 20.března od 14.00 se na ostrově ve Stodě sejdou děti i dospělí k diskusi o jeho využívání a potřebných úpravách. Setkání začne přímo na ostrově procházkou s architektem, poté v 15.30 se všichni přesunou do školy ZŠ Komenského a budou pokračovat v diskusi a plánování.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vedení města uvažuje o tom, že by se ostrov mohl stát novým místem pro rekreaci a odpočinek obyvatel. Aby se tak mohlo stát, je potřeba místo upravit a zpříjemnit. „Ostrov není občany Stoda zatím příliš využíván a to je škoda. Vždyť kolik měst se může chlubit tím, že má ostrov. Rádi bychom, aby se to změnilo a ostrov se stal živým místem ve středu města“, vysvětluje starosta Stoda Jiří Vlk, „pokud bude ze strany veřejnosti o využívání ostrova zájem, necháme zpracovat architektonickou studii a následně budeme hledat prostředky na realizaci“ pokračuje starosta. 

Možnostmi využití ostrova se již od ledna zabývají stodské děti. Výsledky své práce – návrhy úprav ostrova a výsledky ankety představí žáci a žákyně stodské základní školy na setkání na ostrově,  ve škole bude navíc vystaven trojrozměrný model zpracovaný dětmi ze základní umělecké školy. „Nakolik se budou představy dětí shodovat nebo rozcházet s představami dospělých uvidíme v neděli“, řekla Marie Kubalíková z Centra pro komunitní práci, které s městem diskusi připravuje. 

Diskuse o stodském ostrově probíhají v rámci projektu KOMPAS - KOmunikace a PArticipace Samozřejmostí, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. Cílem celého projektu, který je kromě Stoda realizován i v Nepomuku a Horažďovicích, je posilovat místní demokracii a možnosti občanů účastnit se rozhodování o věcech, které se jich týkají. http://www.cpkp-zc.cz/mistni-udrzitelny-rozvoj/2015-2016-kompas-komunikace-a-participace-samozrejmosti/


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 19.03.2016 08:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka