Strážníci na Borech kontrolovali pejskaře

Akce, která si nesla za cíl zkontrolovat, zda průvodci psů dodržují povinnosti spojené s venčením čtyřnohých zvířecích miláčků, se uskutečnila v pondělí večer v Plzni na Borech.

Cílená propagace v Plzni

Během ní se však strážníci nevyhýbali ani řešení dopravní problematiky.

Do terénu se s hlídkami městské policie vydal starosta městského obvodu Plzeň Mgr. David Procházka, místostarosta centrálního obvodu Petr Baloun a člen rady MO Plzeň 3 Jiří Weger. Při akci strážníci zaměřili nejen svou pozornost na to, zda průvodci psů nezanedbávají povinnost úklidu po svých psech, ale jestli je zvíře očipované či vybavené známkou. V příslušné databázi si následně ještě ověřili, zda je pes přihlášen a majitel za něj zaplatil daný poplatek.

Pod drobnohledem strážníků se ocitli např. ti, kteří vyrazili venčit své psy do okolí Borského parku, Heyrovského ulice, nám. Míru, ul. Edvarda Beneše, Majerovy ulice a do mnoha dalších míst. Celkem bylo během dvouhodinové akce zkontrolováno 23 průvodců psů, u 15 z nich bylo zjištěno, že si své povinnosti řádně plní. U zbývajících byly zjištěny nedostatky.  Někteří měli sice psa očipovaného, ale neměli ho přihlášeného na úřadě a zaplacený poplatek, nebo psi neměli vůbec implantovaný identifikační čip. Všichni byli poučeni a informováni jak nastalou situaci řešit a o důsledcích, pokud nesjednají nápravu. Jako dárek všichni zodpovědní pejskaři získali od předních zástupců vedení MO Plzeň 3 zásobník na sáčky na psí výkaly.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka