Strážníci navštěvují děti na příměstských táborech v Plzni

Více než osm desítek natěšených dětí přivítalo skupinku metodiků prevence kriminality z Městské policie Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Ti se vydali do areálu 1. ZŠ v Západní ulici, kde své zázemí ten den našel příměstský tábor pořádaný při ZOO a BZ Plzeň.

Pro malé táborníky byl připraven bohatý program. Dětem bylo připomenuto několik rad, jak se vyhnout rizikům a nebezpečím, které mohou prázdniny přinášet. Vyzkoušet si v praxi děti také mohly práci s detektorem kovů, jejž strážníci využívají při kontrole dětských hřišť a dopadových ploch. Protože táborníkům přestalo počasí přát a začalo pršet, přesunuli se všichni společně poté do vnitřních prostor, kde jim svou ukázku předvedl psovod se svým služebním psem Grimem. Zpestřit program jim rovněž dorazil i se svým povídáním o odchytu zvířat vedoucí plzeňského útulku.

Tento týden metodici prevence kriminality zamířili ještě za dětmi z příměstského tábora při 31. ZŠ v Kralovické ulici, kde s nimi besedovali o bezpečnosti v silničním provozu, ukázali jim, jak by měla být správně upevněna cyklistická helma a povídali si společně o dalších rizicích. Děti si mohly tentokráte vyzkoušet tzv. opilecké brýle. Jedná se o brýle, které připodobní stav opilosti, jak se člověk cítí po užití alkoholických látek. Účelem využívání těchto brýlí je uvědomit si, jak alkohol výrazně ovlivní stav, postřeh a pohyblivost člověka.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka