Strážníci v jednom dni odchytávali kočky, psa i kunu

V úterý dopoledne zamířili strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat do Třemošné, odkud přišla žádost o odchyt kuny skalní nalezené na zahradě domu v Mírové ulici.

Cílená propagace v Plzni

Malá šelma byla velmi agresivní, odchycena musela být pomocí podběráku. Zvíře bylo odvezeno do Záchranné stanice živočichů Plzeň v Zábělské ulici.

 Před půl čtvrtou odpoledne si strážníci převzali od ochranky obchodu v Doudlevecké ulici zhruba 8letého křížence. Asi od jedné hodiny odpolední byl údajně uvázán u vchodu do prodejny. Zvíře sice mělo identifikační čip, ale v registru chyběly údaje na jeho majitele, proto ho převezli do plzeňského útulku.

 Ve stejném zařízení našel ten den dočasný domov také tří měsíční kocourek. Potuloval se delší dobu před domem v Klášterní ulici v Plzni na Slovanech a neustále zdejším obyvatelům mňoukal pod okny. Komu by patřil, se nepodařilo zjistit.

Před devátou hodinou večerní se hlídka z odchytové skupiny vydala do ulice U Borského parku. K mladé ženě, která si byla zaběhat v parku, se přidal asi 5letý kříženec. Pes byl označen identifikačním čipem, avšak neprocházel evidencí. Tudíž byl odvezen strážníky do útulku. Majitel se ozval sám a brzy si jej tam vyzvedne.

V útulku se ještě starají o 5letou kočičku. Nalezla ji na pozemku domu v Úslavské ulici 40letá žena. Zvíře nebylo v dobrém zdravotním stavu.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.05.2020 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka