Strážníci v Plzni kontrolovali cyklisty a chodce na stezkách

Strážníci na Lochotíně zaměřili v sobotu svou pozornost na neukázněné chodce a cyklisty na společných stezkách u Boleveckého rybníka.

Cílená propagace v Plzni

Hlídky neopomněly také na kontrolu pejskařů, zda dodržují městskou vyhlášku, která stanoví některé povinnosti chovatelů zvířat.

V průběhu tříhodinové akce strážníci zkontrolovali 27 cyklistů a 11 chovatelů psů. Uděleny byly dvě domluvy, a to za volné pobíhají pejsků, v místě, kde to zakazuje městská vyhláška.  Na jedničku pak dopadla kontrola cyklistů, všichni kontrolovaní měli svá jízdní kola řádně vybavena povinnou výbavou. Stejně dobře dopadly obě skupiny při kontrole stezky okolo pláže Ostende, kde se strážníci především zaměřili na vzájemné chování obou dvou skupin účastníků silničního provozu, zda jsou k sobě ohleduplní a navzájem se při pohybu na společné stezce neohrožují. Všichni kontrolovaní cyklisté obdrželi malou pozornost v podobě cyklomapy Šumavy a letáčku s povinnou výbavou kola. Zároveň se také něco více dozvěděli o metodě značení majetku prostřednictvím syntetické DNA.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka