Strážníci zachraňovali dívku, která chtěla skočit z mostu

Rušný závěr noční služby si v sobotu nad ránem prožila hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Střed. Zachraňovala život mladé dívce, která se chystala ukončit život skokem z mostu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kolem půl páté ráno zahlédla projíždějící hlídka městské policie v ulici U Trati vozidlo taxíku stojící na varovných světlech u krajnice silnice. Přitom zpozorovala na mostě za zábradlím stojící a velmi rozrušenou mladou dívku, která se evidentně chystala ukončit svůj život.  S tím, co se děje, obeznámil hlídku i taxikář, který stihl předtím informovat Policii ČR. Strážníci okamžitě začali jednat.  Zatímco kolega psovoda přeskočil betonové zábradlí dělící vozovku od chodníku a na dívku zpovzdálí 10metrů začal mluvit, aby upoutal její pozornost, psovod opatrně obešel stojící vozidlo a nepozorovaně se k ní přiblížil zezadu. Dívku rychle sevřel rukama a bezpečně ji svedl přes zábradlí zpátky na chodník. Na pomoc mu v ten okamžik přiskočil jeho kolega i taxikář, kteří se ji pak snažili zklidnit.

Po vyšetření zdravotníkem ZZSPK byla za asistence policistů převezena sanitním vozem do protialkoholní záchytné stanice. Dechová zkouška, které se podrobila, ukázala totiž pozitivní výsledek.  Celou věc si převzali k dalšímu šetření státní policisté.

foto: mp plzeň

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.12.2020 07:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka