Strážníky v Plzni o víkendu zaměstnávali opilci, například močili na fasádu

Převoz podnapilých osob se pro strážníky začal už v pátek ráno. Hned několik minut po deváté hodině.

Cílená propagace v Plzni

Před vchodem do obchodního domu na Americké se usadila opilá šedesátiletá žena z Plzně. Jediné co se strážníci od ní dozvěděli, je to, že si může podle ní sedět a ležet, kde chce a že jí mají nechat být. Jelikož nekontrolovala své chování a svým jednáním nadále ohrožovala svůj život a zdraví, rozhodli strážníci o jejím převozu k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice, kde neskončila rozhodně poprvé.

O dvě hodiny později zamířila hlídka městské policie převážející podnapilé lidi k vystřízlivění do Skvrňan. Dvaapadesátiletý muž původem z Mladé Boleslavi si tu ustlal na konečné tramvajové zastávky ve Vojanově ulici. V důsledku přemíry vypitého alkoholu nebyl schopen chůze po svých, a protože hrozilo, že by mohl upadnout do kolejiště, putoval na záchytku. Kolem třetí odpoledne si hlídka na Lochotíně musela poradit zase se skupinkou podnapilých v Hodonínské ulici. Zatím, co jeden z mužů odešel rovnou pryč po svých, a druhého odvezla k lékařskému ošetření převozová sanitka, kterou si sám na místo ještě před příjezdem strážníků zavolal, se třetím byly problémy. Snažil se hlídce namluvit, že bydlí opodál v domě, v bytě se svojí družkou. Potom co ho tam strážníci doprovodili a zjistili, že tam muž nebydlí, začal vzdorovat a vzpouzet se. Dopotácel se k domu a začal močit na jeho fasádu. Když ho následně upozornili, na to, že se dopouští přestupku, jen se pousmál a svalil se na zem. O jeho dalším osudu bylo rozhodnuto, k vystřízlivění byl odvezen do protialkoholní záchytné stanice.

V podvečer se musela hlídka na Doubravce pak vypořádat s podnapilou dvojící- mužem a ženou ve Smrkové ulici. Přestože čtyřiatřicetiletý muž nadýchal 2,3 promile, byl schopen o sebe se postarat. Na rozdíl od jeho partnerky, u níž byla při dechové zkoušce naměřena hodnota tří promile. Muž se dokonce obával dalšího napadání, kvůli kterému původně hlídka na místo vyrážela. Žena nezvládala chůzi po svých, proto putovala za ostatními. V sobotu převezli strážníci ještě k vystřízlivění hned ráno čtyřicetiletého muže, který se povaloval na zemi v Jablonského ulici. Výjezd zdravotnické záchranné služby si vyžádal posléze v podvečer případ v Hodonínské ulici. Ve společných prostorách domu, pod schodištěm si ustlal muž, ze kterého dost táhl alkohol. Hlídka u něj našla prázdnou litrovou láhev od vodky. Na malou chvilku se muže, který nereagoval na žádné podněty, podařilo strážníkům ještě před příjezdem záchranářů probrat.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.02.2017 11:08



9 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka