Stromek na hladině Borské přehrady už září

Zhruba sedm stovek lidí se přišlo ve čtvrtek 1. prosince podívat na rozsvícení vánočního stromu na hladině Borské přehrady.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z toho téměř čtyři sta účastníků vyrazilo do Škodalandu s jedním ze čtyř lampionových průvodů. Ty vycházely z Bor, Výsluní, Valchy a Litic. Společně s nimi se na cestu se světýlky za Ježíškem vypravil i starosta MO Plzeň 3 David Procházka a místostarostové Pavel Šrámek, Ondřej Ženíšek a Ladislav Nový.

„Šli jsme i s prvním místostarostou Pavlem Šrámkem s průvodem z Bor a mám velkou radost z toho, kolik nás bylo. I přes to, že celou dobu vytrvale poprchávalo nás vyrazilo asi 120,“ říká David Procházka, který se hned po příchodu do Škodalandu chopil úlohy rozdávání dárečků pro malé šikovné účastníky průvodu. Na ruku každému upnul svítící náramek a přidal diplom. Děti, které cestu absolvovaly obdržely také drobnou sladkost.

Další průvod, který došel hned vzápětí, vyrážel z Výsluní společně s místostarostou Ladislavem Novým. „Cesta s lampiony byla skvělá, vzal jsem i své děti a moc jsme si to užili,“ potvrdil místostarosta.

Třetí do cíle dorazil průvod z Valchy v čele s místostarostou Ondřejem Ženíškem. „Naše skupina utrpěla cestou veliké ztráty, vyšlo nás asi 35 a došlo jen 15. Zbytek si část cesty usnadnil pomocí auta. Sice nás nebylo mnoho, zato jsme byli určitě nejstatečnější a nejodolnější,“ řekl po zdolání téměř čtyřkilometrové trasy Ondřej Ženíšek.

Jako poslední došla na místo rozsvícení skupina z Litic, i ta čítala více než stovku účastníků. Vedl ji starosta Litic Michal Hausner. Další přibližně tři stovky lidí pak dorazily MHD, vozem nebo pěšky po vlastní ose.

Ve Škodalandu byla připravena spousta stánků s občerstvením, drobnými dárky, vláček pro děti a čtyři stanoviště se soutěžemi na téma vánočních tradic. Nádhernou adventní atmosféru vytvořili trubači skupiny BAND s vánočními koledami. Přesně v půl sedmé se pak čtyřmetrový stromek na hladině Borské přehrady rozsvítil. Vidět ho zde můžete až do 6. února, tedy do Tří králů. „Akce se velmi vydařila, pevně věřím tomu, že jsme právě založili další krásnou tradici,“ uvedl starosta David Procházka závěrem.

Třetí městský obvod si ale připravil i další zajímavé akce. „Již v pondělí 5. prosince se koná Velká mikulášská show s MO Plzeň 3 a Maxim Turbulenc na náměstí Republiky. Pokusíme se o rekord v počtu Mikulášů andělů a čertů na jednom místě. Budeme moc rádi, když se zapojíte a v kostýmu na náměstí mezi 16. a 21, hodinou přijdete,“ zve I. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Stromečky se už brzy rozzáří také na Borech a Skvrňanech. Na Borech ve vnitrobloku ulice Šimerova 8. prosince, a na Skvrňanech ve vnitrobloku ulice K. Steinera 11. prosince. Na obou místech začne kulturní program v 17 hodin, stromky se rozsvítí o hodinu později.

foto: úmo plzeň 3

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka