Studenti Akademie hotelnictví otevřou své školní bistro voličům

Obyvatelé plzeňské čtvrti Skvrňany, kteří zamíří v pátek a v sobotu do jedné z volebních místností v budově Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, si budou moci zakoupit občerstvení v nově vybudovaném školním bistru.

Cílená propagace v Plzni

Bistro škola otevřela letos v září a veškerý provoz včetně zajištění sortimentu, přípravy občerstvení i obsluhy obstarávají studenti střední školy se zaměřením na hotelnictví a učebního oboru číšník-kuchař. Zkušební provoz je zatím určen pouze pro potřeby školy, v době voleb se bistro na několik hodin otevře veřejnosti.

„Na volby přichází do prostor naší školy lidé, kteří žijí v jejím okolí. Rádi bychom jim předvedli něco z toho, co umíme, a nabídli příležitost dát si v novém příjemném prostředí třeba kávu nebo zákusek. Naši studenti budou mít jedinečnou šanci obsloužit i jiné klienty, než jsou jejich spolužáci či učitelé, a já věřím, že to zvládnou se ctí,“ uvedla ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Mgr. Jana Linhartová.

Studenti zajišťují provoz bistra v rámci školní praxe. Ta se běžně koná v zavedených restauracích v Plzni a Praze. Při praxi mimo školu žáci většinou pomáhají s přípravou jídel a učí se obsluhovat, školní bistro si ale řídí kompletně sami, od přípravy a úklidu prostor, přes skladové hospodářství, evidenci sortimentu, vlastní výrobu zákusků a baget, zúčtování plateb a evidenci pokladny až po závěrečné vyhodnocení prodeje. „Vše samozřejmě probíhá pod dohledem mistrů odborného výcviku a pedagogů, snažíme se ale nechat hlavní tíhu zodpovědnosti na studentech. Jen tak se podle našeho názoru mohou připravit na úskalí podnikání ve skutečném konkurenčním prostředí,“ řekla Jana Linhartová.

Na voliče, kteří nabídku studentského bistra využijí, čeká několik druhů kávy, čaje a nealko nápojů. Těšit se mohou na pestrou nabídku zákusků a plněných baget. Vše je vyrobeno z čerstvých surovin.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka