Studenti Fakulty designu a umění do pátku vystavují klauzury

V pondělí 5. února v 16 hodin se otevřela klauzurní výstava studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

V budově fakulty bude do pátku 9. února ke zhlédnutí výběr prací více než šesti set studentů.

Výsledky klauzurních úkolů a část práce za semestr představí všechny bakalářské i magisterské obory. Přiblížena bude náplň a úroveň studentů všech ateliérů - Mediální a didaktická ilustrace, Komiks a ilustrace pro děti, Kniha a tvarování papíru, Grafický design, Vizuální komunikace, Ilustrace grafika, Malba, Animovaná a interaktivní tvorba, Multimédia, Nová média, Intermédia, Užitá fotografie, Socha a prostor, Keramika, Fashion design, Průmyslový design, Produktový design, Design nábytku a interiéru a Design kovu a šperku.

Ateliér Design kovu a šperku představí průřez z tvorby svých studentů na téma Únor 1948 v Galerii Ladislava Sutnara na výstavě nazvané „1948 / na ostré hraně“ a také v DEPO2015. Ateliér se tradičně prezentuje originálními instalacemi s důrazem na detail a individualitu tvorby. Součástí této výstavy bude komentovaná prohlídka v Galerii Ladislava Sutnara, která se uskuteční 26. února od 17 hodin.

Letos bude výstava obohacena o téma „Únor 1948“, které bylo zadané napříč obory. Výběr prací bude součástí komponovaného večera, který pořádá Plzeňská filharmonie, Ústav pro studium totalitních režimů a Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara. Koncert s doprovodným mluveným slovem se v budově fakulty bude konat v úterý 27. 2. od 19:30 hodin (vstupenky je možné zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz).

Výstava Klauzury 1/18 je vhodná nejen pro milovníky umění, ale i pro zájemce o studium na Sutnarce nebo zaměstnavatele hledající odborné pracovníky ze zmíněných oborů.

Výstavu je možné navštívit v uvedeném termínu od 8 do 20 hodin. "Upozorňujeme návštěvníky, že ve dnech 6. 2. a 7. 2. budou zároveň v prostorách výstavy probíhat klauzurní postupové zkoušky, a proto prosíme, berte ohled na studenty a jejich zkušební komise," říká referentka pro tvůrčí činnost fakulty Kateřina Martínková.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka