Studenti Gymnázia Františka Křižíka se učí jazyky v novém

Pavilon jazyků s pěti novými učebnami a zázemím v areálu Gymnázia Františka Křižíka je dokončen a zkolaudován.

Cílená propagace v Plzni

Studenti se již vzdělávají v komunikaci v cizích jazycích a využívají k tomu nové vybavení tříd, které bylo pořízeno také v rámci projektu. Škola je bezbariérová, i v nových třídách je pamatováno na žáky s omezenou schopností pohybu.
Celkové náklady projektu činily přes 11 milionů Kč, finanční prostředky ve výši 90% poskytne Evropská unie (85%) a Česká republika (5%) prostřednictvím Integrovaného operačního programu. Zbylé prostředky dofinancuje Gymnázium Františka Křižíka.

Gymnázium Františka Křižíka sídlí od roku 2006 v budově školního areálu Sokolovská 1165/54 v Plzni, který patří městu Plzeň. S postupným rozšiřováním školy, vznikem základní školy a velkým zájmem o studium vznikla i potřeba vybudování nových odborných učeben.

Pavilon jazyků vznikl nad stávající Základní uměleckou školou, která v areálu školy také sídlí. Vzniklo zde 5 jazykových učeben o celkové kapacitě 87 žáků (z toho 5 míst pro imobilní žáky). Předpokládané využití každé učebny je minimálně 30 hodin týdně.

Učebny cizích jazyků jsou vybaveny interaktivními tabulemi s projekčním zařízením a dalším moderním ICT příslušenstvím a nábytkem. Všechny učebny budou připojeny na wifi a školní síť, žáci zde mohou používat vlastní tablety s elektronickými učebnicemi. Součástí pavilonu jazyků je i kabinet s patřičným zázemím. Všechny učebny budou využívány i pro kroužky školy a pro projektové dny spolupracujících škol.

Vzhledem k tomu, že v roce 2016 byly v objektu školy provedeny bezbariérové úpravy (výtah, bezbariérová rampa u vchodu do školy, úprava WC na všech podlažích), je nyní celá škola včetně nově vybudovaného pavilonu jazyků bezbariérová.

Gymnázium Františka Křižíka by rádo do budoucna realizovalo i druhou část projektu – pavilon přírodních věd, zahrnující odborné učebny fyziky, chemie a biologie.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka