Studenti v Plzni budou ve čtvrtek rozhodovat, co s imigranty

Plzeň se opět na jeden den změní v metropoli Evropské unie. Proběhne zde totiž zasedání studentů, kteří zareagovali na výzvu „Staň se na den tvůrcem evropské politiky“.

Cílená propagace v Plzni

V rámci stejnojmenné simulace jednání evropských institucí, pořádané ve spolupráci Odboru komunikace o evropských a institucionálních záležitostech Úřadu vlády ČR a Zastoupení Evropské komise v ČR (ZEK), budou studenti v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje rozhodovat o imigrační a azylové politice EU.

Spolu s formálním oděvem na sebe studenti středních škol vezmou i kůži europoslanců a předních evropských politiků. V rukou dvoučlenných týmů zastupujících jednotlivé členské státy Evropské unie v Evropském parlamentu a Radě EU leží budoucnost společné imigrační a azylové politiky EU. Jak se dnes 27 studentských týmů z Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského kraje postaví k návrhu kvót na přerozdělení 120 000 lidí z Itálie, Řecka a Maďarska?

„O některých nařízeních, která přicházejí z Bruselu, studenti slýchají často. Simulace jednání evropských institucí jim ale umožní nahlédnout pod pokličku a vyzkoušet si, jak se evropská politika ve skutečnosti tvoří,“ vysvětluje za organizátory Jana Němcová, vedoucí Eurocentra Plzeň. Nejlépe připravený tým, který předvede nejlepší vyjednávací schopnosti, navíc odhalí i tajemství, které se skrývá za zdmi skutečných unijních budov v Bruselu. Cenou pro vítěze je totiž třídenní letecká cesta do evropské metropole spojená s návštěvou institucí a setkáním s jejich představiteli.

Soutěž „Staň se na den tvůrcem evropské politiky“ probíhá ve všech regionech republiky a vyvrcholí celostátním kolem 25. listopadu v Praze. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.11.2015 10:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka