S feldou do Číny, jachtou na Antarktidu. Studenti zvou na cestovatelský festival

Přednášky nadšených známých i méně známých cestovatelů. To jsou lákadla cestovatelského festivalu, který nabízí v pátek a sobotu Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Mezi přednášejícími bude například Jaroslav Šnek Král, Václav Malinský, MUDr. Marcel Hájek nebo Kateřina Krejčová, ochutnávky exotických jídel, ukázky tradičních tanců, workshopy, tetování hennou a mnoho dalšího chystají při své netradiční praxi studenti Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni. V pátek 13. a v sobotu 14. ledna zvou veřejnost do prostor skvrňanské hotelové školy na druhý ročník cestovatelského festivalu Země na dlani, který připravují ve spolupráci s Centrem na podporu integrace cizinců v Plzeňském kraji. 

Festivalové dění odstartuje v pátek dopoledne program pro základní a střední školy, na které čekají interaktivní cestovatelské přednášky, ukázky tanců, soutěže a hry. Slavnostní zahájení pro veřejnost je naplánováno na 16:30 a hned po něm bude následovat přednáška „Feldou do Číny“ o cestě, na kterou se vydali čtyři studenti z Kdyně. Návštěvníky v pátek čeká ještě putování Vietnamem na motorce, podívají se do země samby, Brazílie, či vyrazí na kole od piva ke klokanům. Na sever Evropy je ve své přednášce „Norsko: stopem od severu k jihu“ pozve Kateřina Kubištová, nedávná absolventka Akademie hotelnictví, která je zároveň hlavní organizátorkou. „První ročník festivalu v květnu loňského roku se nám opravdu povedl a ten druhý bude ještě lepší! Se studenty se pečlivě připravujeme jak po stránce organizační, tak taneční. Je to pro ně opravdu skvělá a netradiční praxe, kterou si užívají,“ říká Kateřina Kubištová.

Osou sobotního programu budou přednášky s lákavými názvy – například „Afrika, po stopách dr. Holuba“, „Jachtou na Antarktidu“, „Mexiko: sama na cestách“, „Pouť do Santiaga de Compostela“ a další. Připraveny jsou i ochutnávky indonéské, africké a indické kuchyně, či workshopy, na kterých se zájemci mohou naučit výrobu vietnamských jarních závitků, zahrát si africkou hru UBUNTU či vyslechnout autorské čtení z knihy „Pozpátku kolem zeměkoule“. Připravena bude čajovna, stánky s občerstvením, exotickým zbožím i cestovatelskými vymoženostmi. 

„Naši studenti se v loňském roce skvěle zapojili do organizace prvního ročníku a těší se i na ten letošní. Cestování je pro ně atraktivní a díky festivalu mají jedinečnou šanci vyzkoušet si přípravu a zajištění akce pro veřejnost,“ říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Mgr. Jana Linhartová. 

Vstupenky na festival je možné zakoupit prostřednictvím systému Plzeňská vstupenka nebo přímo na místě. Vstupné pouze na pátek stojí 60 Kč, pouze na sobotu 100 Kč a na pátek i sobotu dohromady 150 Kč. Vstupenky budou slosovány o zajímavé ceny.

Veřejný cestovatelský festival

pátek 13. ledna 2017 16:30 – 21:10

sobota 14. ledna 2017 12:30 – 20:30

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, Nade Mží 1, Plzeň Skvrňany



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka