Studenti akademie hotelnictví si školní povinnosti protáhli do půlky července

Studenti 2. a 3. ročníku plzeňské střední školy Akademie hotelnictví a cestovního ruchu absolvovali od poloviny června do poloviny července povinnou školní praxi. Podle své specializace pracovali buď jako průvodci po památkách v Plzeňském kraji, nebo sbírali zkušenosti v hotelových kuchyních a restauracích. Do 15. července je bylo možné potkat v klášteře Plasy, na hradě Švihov, v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, v hotelu Cristal Palace v Mariánských Lázních či v plzeňské restauraci Maják.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Využili jsme možnost, že povinnou školní praxi můžeme prodloužit do měsíce července. Naši studenti tak získávají praktické zkušenosti v době, kdy je v cestovním ruchu sezóna na vrcholu. Praxe je pro ně zároveň zajímavá letní brigáda, kde si mohou vydělat peníze v oboru, na který se během školního roku připravují,“ vysvětluje ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

V červnu například absolvovaly tři studentky 2. ročníku oboru cestovní ruch praxi na nevšedním místě - jako průvodkyně v klášteře Plasy. ,,Každý den jsme prováděly hlavní okruh nazvaný ‚konvent‘ a někdy i ‚hodinovou věž‘. S praxí jsme spokojeny, získaly jsme nové zkušenosti hlavně, co se týče komunikace s lidmi a poznání opět něčeho nového," říká studentka 2. ročníku Barbora Troupová.

Při hledání partnerů pro praxi je pro školu velmi důležité, aby se studenti dostali na špičková pracoviště, která poskytují v cestovním ruchu kvalitní služby – řadu návyků a postupů si mladí lidé odnášejí s sebou do dalšího profesního života. „Se všemi partnery pro praxi spolupracujeme delší dobu a velmi nás zajímá, jak jsou s prací našich studentů spokojeni. Těší mě, že dosavadní letošní hodnocení jsou kladná a že studenti ve skutečném pracovním prostředí dokáží obstát,“ říká ředitelka Akademie hotelnictví Jana Linhartová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka