Studenty a firmy v Plzeňském kraji propojila soutěž JA Top Logo

Ocenění za nejlepší vizuální identitu své studentské firmy v Plzeňském kraji získali žáci Gymnázia, Stříbro.

Cílená propagace v Plzni

První ročník soutěže JA Top Logo prověřil grafické a prezentační dovednosti středoškoláků, kteří se v projektu JA Studentská Firma celý školní rok věnují reálnému podnikání. Pro vítěze krajských kol je připravena návštěva Evropského parlamentu ve Štrasburku pod záštitou europoslankyně Martiny Dlabajové. Dále se utkají v národním klání, jehož výsledek bude vyhlášen 2. února.

Zatímco školy jsou opět zavřené, průběh vzdělávacích projektů, jako JA Studentská Firma, epidemická situace neovlivnila. Letos se středoškoláci v rámci realizace vlastní firmy navíc utkali v nové soutěži JA Top Logo, která je posunula dál v oblastech grafického designu a produkce reklamních videí. V Plzeňském kraji zvítězilo u odborné poroty logo studentské firmy Honeycare, která se věnuje výrobě a prodeji přírodní kosmetiky z včelího vosku.

„Soutěž JA Top Logo má za cíl mladé lidi v začátcích podnikání motivovat, ale i ukázat, jak důležitá je pro úspěch firmy její vizuální identita. Především logo společnosti je v současné době významnou součástí podoby jakékoliv firmy, proto jsme chtěli dát studentům v soutěži příležitost pochopit jeho náležitosti a naučit se s ním pracovat,“ uvedl Martin Smrž, ředitel nevládní organizace JA Czech, která vzdělávací projekty a studentské soutěže organizuje.

V rolích porotců soutěže JA Top Logo se představili profesionálové z krajských firem, kteří studentům poskytli cennou zpětnou vazbu. „Koncept propojení studentů ze středních škol a byznysmenů z krajských firem během pandemie posílil. Do soutěže se dobrovolně zapojilo celkem 77 lidí z velkých i menších podniků, soukromé i státní sféry, vrcholoví manažeři, zástupci krajských úřadů i pracovníci marketingových oddělení. Ti všichni poskytli studentům návodná hodnocení, co se jim povedlo a co je třeba ještě zlepšit a jak své aktivity změnit. Jedná se především o lidi z praxe, kteří mají vztah k regionu a chuť pomoci studentům v jejich rozvoji. Jim samotným pak účast v porotě přináší dobrý vhled do myšlení a úvah mladé generace, který vítají jako součást svého rozvoje,“ popsal Martin Smrž.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.01.2021 14:07



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka